Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Assange

Ecuador Lenin Moreno, heeft opdracht gegeven om Assange binnen te verwijderen

Vandaag 10 april heeft WikiLeaks een persconferentie gegeven van gang van zaken omtrent Julian Assange.Ruptly is live vanuit Londen op woensdag 10 april, terwijl Kristil Hrafnsson, hoofdredacteur van Wikileaks, een persconferentie houdt over een "nieuwe, onverwachte, criminele zaak met Julian Assange", naast de voormalige Consul van Ecuador naar Londen, Fidel Narvaez, en mensenrechtenadvocaat en barrister Jennifer Robinson. A total broken, mental and physical Julian Assange

Ecuadoraanse ambassade

De oprichter van WikiLeaks verhuisde in 2012 voor het eerst naar de Ecuadoraanse ambassade in Londen om uitlevering aan Zweden wegens aanranding van seksueel geweld te voorkomen.

Terwijl dat onderzoek door de rechterlijke macht werd gelaten, wordt Assange nog steeds geconfronteerd met aanklachten in het VK wegens het schenden van de voorwaarden voor borgtocht tijdens de vlucht, evenals de mogelijkheid van uitlevering aan de Verenigde Staten voor het publiceren van gevoelige overheidsinformatie over de oorlogen in Irak en Afghanistan. Meldingen van Assanges mogelijke uitzetting uit de Ecuadoraanse ambassade in Londen kwamen via WikiLeaks enkele dagen nadat de Ecuadoraanse president Lenin Moreno hem ervan beschuldigde herhaaldelijk de voorwaarden van zijn asiel te overtreden. Ecuador heeft de rapporten ontkend dat Assange moet worden uitgezet.

WikiLeaks oprichter Julian Assange is het onderwerp geweest van een geavanceerde spionageoperatie in de Ecuadoriaanse ambassade waar hij zich sinds 2 jaar heeft verschanst

WikiLeaks zei video, audio, foto's, kopieën van privé juridische documenten en zelfs een medisch rapport verscheen in Spanje, waar een groep dreigde te beginnen met publiceren tenzij ze drie miljoen euro kregen ($ 3,4 miljoen).

Kristinn Hrafnsson, hoofdredacteur van WikiLeaks, zei dat hij leden van de groep ontmoette die het materiaal verkochten en dat de Spaanse politie de zaak nu aan het onderzoeken is.

"Afpersing is een zeer serieuze zaak maar veel zorgwekkender is voor mij deze materiële vergaring en bespionering van Julian Assange door de (Ecuadoriaanse) regering ... tegen een persoon aan wie asiel is verleend," vertelde Hrafnsson aan verslaggevers.

De Ecuadoriaanse ambassade in Londen reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land in Quito zei dat het geen direct commentaar had.

De relaties van Assange met zijn gastheren zijn gekoeld sinds Ecuador hem beschuldigde van het lekken van informatie over het persoonlijke leven van president Lenin Moreno. Moreno heeft gezegd dat Assange de voorwaarden van zijn asiel heeft geschonden.

Voor sommigen is Assange een held voor het ontmaskeren van wat supporters als machtsmisbruik door moderne staten casten en voor het verdedigen van de vrijheid van meningsuiting. Maar voor anderen is hij een gevaarlijke rebel die de veiligheid van de Verenigde Staten heeft ondermijnd.

Hrafnsson zei dat pogingen om Assange uit de ambassade te verwijderen, escaleerden en dat WikiLeaks vorige week informatie ontving dat dit binnen enkele uren of dagen kon gebeuren.

Hij heeft niet onmiddellijk bewijs geleverd voor zijn beweringen. Reuters kon de beschuldigingen niet onafhankelijk verifiëren.

Hrafnsson zei dat het toezicht op de ambassade deel uitmaakte van een escalatie om het resultaat te bereiken dat Assange aan de Verenigde Staten werd uitgeleverd.

Assange zocht een toevluchtsoord in de ambassade om te voorkomen dat hij werd uitgeleverd aan Zweden, waar autoriteiten hem wilden ondervragen als onderdeel van een onderzoek naar aanranding. Die sonde werd later laten vallen, maar WikiLeaks vreest dat de Verenigde Staten hem willen vervolgen.

WikiLeaks boos Washington door het publiceren van honderdduizenden geheime Amerikaanse diplomatieke kabels die vaak zeer kritische Amerikaanse beoordelingen van wereldleiders van de Russische president Vladimir Poetin blootlegden aan leden van de Saoedische koninklijke familie.

Assange maakte begin 2010 internationale koppen toen WikiLeaks een gerubriceerde Amerikaanse militaire video publiceerde met een aanval van 2007 door Apache-helikopters die een dozijn mensen in Bagdad hebben gedood, waaronder twee persagenten van Reuters.

Later dat jaar bracht de groep meer dan 90.000 geheime documenten uit waarin de door de VS geleide militaire campagne in Afghanistan werd beschreven, gevolgd door bijna 400.000 interne militaire rapporten van de VS over operaties in Irak.

Meer dan 250.000 geclassificeerde kabels van Amerikaanse ambassades volgden, vervolgens bijna 3 miljoen die teruggaan tot 1973.

Bevreid Julian Assange, voordat het te laat is.

Julian Assange is een Australische staatsburger die meer dan 8 jaar "willekeurig" is vastgehouden en meer recentelijk en tot op de dag van vandaag meer dan 346 dagen aan foltering heeft doorstaan ​​in de vorm van een continue eenzame opsluiting. Beroofd van zonlicht, contact met de buitenwereld en goede gezondheidszorg. Het mensenrechtenbureau van de Verenigde Naties van de Hoge Commissaris op 5 februari 2016 bepaalde dat de "willekeurige detentie" van Julian Assange ten einde moest komen en dat de heer Assange recht had op compensatie.

"Bron:https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=17012&LangID=E 

Julian Assange is niet beschuldigd van enige misdaad. Julian Assange is een journalist die nooit onterecht nieuws heeft gepubliceerd. Julian Assange is een bekroonde en gerespecteerde internationale journalist.

We vragen respectvol de premier en/of de minister van Buitenlandse Zaken van de Australische overheid om in te grijpen in dit door de VN uitgesproken geval van willekeurige detentie van een Australische staatsburger en om de vrijheid van Julian Assange om veilig door de Ecuadoriaanse ambassade te komen veilig te laten terugkeren naar zijn thuisland Australië of andere locatie waar Julian Assange naar toe wil reizen. We vragen verder respectvol aan de Australische regering waar invloed kan worden uitgeoefend met bevriende naties, dat de Australische regering ervoor zorgt dat Julian Assange geen uitleveringsbevel krijgt van een derde-natie-natie die anders van invloed zou kunnen zijn op zijn doorgaande vrijheid van doorgang en bestaan.

Enkele punten en feiten om te overwegen.

BERLIJN (17 januari 2019) Misbruik van de mensenrechten van Julian Assange opgeworpen in de Duitse Bondsdag https://twitter.com/suigenerisjen/status/1085726216433225728

NEW YORK (31 december 2018) Trump's advocaat, Rudy Giuliani met betrekking tot Julian Assange zei;

"Het is een probleem met de eerste wijziging .... Zodra de publicatie van de publicatie door de media is gepubliceerd, kunnen ze deze publiceren als basis voor het informeren van mensen. Je kunt Assange niet in een andere positie brengen, nu was hij een man die communiceerde. We vinden het misschien niet leuk wat hij communiceert, maar hij was een media-faciliteit, hij bracht die informatie naar buiten, elk nieuwsstation greep het en publiceerde het .... Geen pers persoon of persoon die verspreidde met de bedoeling iets te melden deed iets verkeerd. "Bron; https://www.facebook.com/foxandfriends/videos/806787466324593/ Kijk vanaf 8 min. teken van video.

GENÈVE (21 december 2018) "Deskundigen van het VN-Bureau van Hoge Commissarissen dringen er bij het Verenigd Koninkrijk op aan om de rechten te eerbiedigen en de heer Julian Assange vrijwillig de Ecuadoraanse ambassade in Londen te laten verlaten". https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=24042&LangID=E

CIA (nov. 2018) per ongeluk lek bevestigde de onveranderde redenering van Julian Assange om asiel aan te vragen: de Amerikaanse regering koos heimelijk samen (~ 2010) om Julian uit te leveren voor het publiceren van feiten als journalist.

1) Julian is een meermaals bekroonde journalist die gedocumenteerd bewijs van misdaden en corruptie op hoog niveau heeft gepubliceerd.

2) Julian is een Australische staatsburger en journalist. Hij is geëerd door de hoogste prijs voor journalistiek van zijn land: de Walkley Award en de zeldzame Gold Peace-medaille door de Sydney Peace Foundation.

3) Hij is nu willekeurig gedetineerd ZONDER aanklacht door de Britse Regering. voor 8 jaar.

4) In 2012 verleende Ecuador Julian politieke asielbescherming tegen Amerikaanse bedreigingen tegen zijn leven en vrijheid. Amerikaanse politici hadden publiekelijk zijn moord gepleit.

5) Na een onderzoek van 16 maanden hebben advocaten van Julian, het Verenigd Koninkrijk en Zweden, schriftelijke opmerkingen ingediend bij een VN-panel van advocaten waar het VN-Bureau voor de mensenrechten van de Hoge Commissaris op 5 februari 2016 heeft vastgesteld dat De "willekeurige hechtenis van Julian Assange moet worden beëindigd en dat meneer Assange recht moet hebben op compensatie".

6) Het VK heeft voorkomen dat Julian zijn asiel opnam door hem de afgelopen 6,5 jaar op te volgen in de ambassade van Ecuador. Het VK verklaart dat ze hem zullen arresteren als hij de ambassade verlaat en weigert te garanderen dat hij niet zal worden uitgeleverd aan de VS.

7) De grote jury van Wikileaks USA zit sinds 2010. Aangezien Julian beschermd is onder het Amerikaanse 1e amendement, proberen de VS hem te vervolgen op grond van de Spionagewet 1917. Hij zou 45jr in de gevangenis kunnen krijgen, of de doodstraf, voor het publiceren van nieuws als journalist.

8) Julian is de afgelopen 6,5 jaar vastgehouden in de Ecuadoriaanse ambassade en het VK heeft zijn verzoek om toegang tot frisse lucht, lichaamsbeweging, zon/vitamine D of goede medische of tandheelkundige zorg geweigerd.

9) Onderzoek naar het verslag van een arts De gezondheid van Julian is ernstig verslechterd door dit misbruik van zijn gezondheidsrechten en omdat de detentievoorwaarden van de ambassade levensbedreigend zijn.

10) De nieuwe president van Ecuador, Lenin Moreno, (sinds januari 2018) lijkt beïnvloed te zijn door de druk van de VS en helpt nu actief om Julian in Amerikaanse handen te brengen.

11) In maart 2018 plaatste president Moreno Julian in eenzame opsluiting binnen de Ecuadoraanse ambassade. Hij kreeg voor het grootste deel van 2018 geen toegang tot een telefoon, internet of bezoekers anders dan zijn advocaten.

12) De voormalige president van Ecuador, Rafael Correa, verklaarde dat na een bezoek van de Amerikaanse vice-president Mike Pence een overeenkomst was gesloten om Julian in ruil voor leningen over te dragen aan de VS. Hij verklaarde verder dat aangezien de politieke kosten om Julian van de ambassade te verdrijven te hoog was, het plan was om hem mentaal te breken, zodat hij zou vertrekken.

Moreno gaf vervolgens een nieuw protocol van regels uit bij de ambassade die ontworpen was om Julian te doorbreken.

13) De aanklacht tegen de Grote Jury van Wikileaks mag niet worden ontzegeld en uitgevoerd voordat het onderwerp voor het eerst in hechtenis is. "In bewaring" wordt verondersteld te zijn wanneer de Britse schending van borgtocht zal worden gepresenteerd.

14) Er is tot nu toe geen eerlijk en correct juridisch proces geweest voor Julian Assange, die het slachtoffer is geworden van een politieke vervolging.

15) Topgeheimen die door Edward Snowden zijn gelekt, geven aan dat Julian in 2010 op een Amerikaanse manhunting-tijdlijn was geplaatst. Verderop onthullend meldde de Amerikaanse National Security Agency op 10 augustus 2010 zijn bondgenoten in het geheim aan Assange iets te vragen.

16) Op 20 augustus 2010 deed de Zweedse politie ongegronde beschuldigingen van verkrachting. Deze werden gebruikt om Julian kosteloos 6 jaar vast te houden in het VK voordat hij werd afgezet. Er is veel bewijsmateriaal van politie, gerechtelijke vervolging & gerechtelijke perversie van rechtvaardigheid.

17) De grote jury van Wikileaks wordt in het geheim geleid, heeft vier officieren van justitie, geen verdediging en geen rechter.

18) Het bilaterale verdrag tussen het VK en de VS vereist geen fumus boni juris om een ​​burger uit te leveren aan de VS.

19) Volgens de Amerikaanse National Defense Authorization Act kan een persoon onbeperkt voor onbepaalde tijd worden vastgehouden.

Julian Assange moet vrij zijn. Teken petitie! http://chng.it/5DZJRjHK

English

WikiLeaks founder Julian Assange has been the subject of a sophisticated spying operation in the Ecuadorean embassy where he has been holed up since 2

WikiLeaks said video, audio, photographs, copies of private legal documents and even a medical report turned up in Spain, where a group threatened to start publishing unless they were paid three million euros ($3.4 million).

Kristinn Hrafnsson, WikiLeaks editor-in-chief, said he met members of the group who were selling the material and that Spanish police are now investigating the case.

Extortion is a very serious matter but of much greater concern to me is this material-gathering and spying on Julian Assange by the (Ecuadorean) government ... against an individual who was granted asylum,” Hrafnsson told reporters.

The Ecuadorean embassy in London did not immediately respond to a request for comment. The country’s Foreign Ministry in Quito said it did not have any immediate comment.

Assange’s relations with his hosts have chilled since Ecuador accused him of leaking information about President Lenin Moreno’s personal life. Moreno has said Assange has violated the terms of his asylum.

To some, Assange is a hero for exposing what supporters cast as abuse of power by modern states and for championing free speech. But to others, he is a dangerous rebel who has undermined the security of the United States.

Hrafnsson said attempts to evict Assange from the embassy had been escalating and that WikiLeaks received information last week that it could happen within hours or days.

He did not immediately give evidence for his assertions. Reuters was unable to independently verify the allegations.

Hrafnsson said that the surveillance at the embassy was part of an escalation designed to achieve the result of having Assange extradited to the United States.

Assange took refuge in the embassy to avoid being extradited to Sweden where authorities wanted to question him as part of a sexual assault investigation. That probe was later dropped but WikiLeaks fears the United States wants to prosecute him.

WikiLeaks angered Washington by publishing hundreds of thousands of secret U.S. diplomatic cables that laid bare often highly critical U.S. appraisals of world leaders from Russian President Vladimir Putin to members of the Saudi royal family.

Assange made international headlines in early 2010 when WikiLeaks published a classified U.S. military video showing a 2007 attack by Apache helicopters that killed a dozen people in Baghdad, including two Reuters news staff.

Later that year, the group released over 90,000 secret documents detailing the U.S.-led military campaign in Afghanistan, followed by almost 400,000 internal U.S. military reports detailing operations in Iraq.

More than 250,000 classified cables from U.S. embassies followed, then almost 3 million dating back to 1973.

Free Julian Assange, before it's too late.

Julian Assange is an Australian Citizen who has been "arbitrarily" detained for over 8 years and more recently and to this day has endured over 346 days of torture in the form of continuous solitary confinement. Deprived of sunlight, contact with the outside world and proper healthcare. The United Nations Human Rights Office of the High Commissioner on Feb. 5, 2016 determined that Julian Assange's "Arbitrary Detention" should be brought to an end and that Mr. Assange should be afforded the right to compensation". Source: https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=17012&LangID=E 

Julian Assange has not been charged with any crime. Julian Assange is a journalist who has never incorrectly published any news. Julian Assange is an awarded and respected international journalist.

We respectfully request the Prime Minister and or the Foreign Minister of the Australian Government intervene in this UN declared case of arbitrary detention of an Australian Citizen and ensure Julian Assange's freedom of safe passage out of the Ecuadorian Embassy and safe return to his home Australia or any other location that Julian Assange requests to travel to. We further respectfully request that the Australian Government where influence can be made with friendly nations, that the Australian Government ensure that no extradition order is effected on Julian Assange from any third party nation that may otherwise impinge on his ongoing freedom of passage and existence.

Some points and facts to consider.

BERLIN (Jan. 17, 2019) Abuse of Julian Assange’s Human Rights raised in the German Bundestag (the German Federal Parliament) https://twitter.com/suigenerisjen/status/1085726216433225728

NEW YORK (Dec. 31, 2018) Trump’s Lawyer, Rudy Giuliani in reference to Julian Assange said;

“It’s a First Amendment issue….Once it gets to the media publication they can publish it, they can publish it for the basis of informing people. You can’t put Assange in a different position, now he was a guy that communicated. We may not like what he communicates but he was a media facility, he was putting that information out, every news station grabbed it and published it….No press person or person disseminating for the purposes of informing did anything wrong.” Source;https://www.facebook.com/foxandfriends/videos/806787466324593/ Watch from 8 min. mark of video.

GENEVA (21 December 2018) “UN Office of High Commissioner experts urge UK to honour rights obligations and let Mr. Julian Assange leave Ecuador embassy in London freely”. https://www.ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=24042&LangID=E

CIA (Nov. 2018) accidental leak confirmed Julian Assange’s unaltered reasoning for seeking asylum: US Gov. secretly conspiring (~ 2010) to extradite Julian for publishing facts as a Journalist.

1) Julian is a multi-award winning journalist that has published documented proof of high level crimes & corruption.

2) Julian is an Australian Citizen and Journalist. He has been honoured by his country's highest award for journalism: The Walkley Award & the rare Gold Peace Medal by the Sydney Peace Foundation.

3) He has now been arbitrarily detained WITHOUT charge by the UK Govt. for 8 years.

4) In 2012 Ecuador granted Julian political asylum protection from US threats against his life & liberty. US politicians had publicly called for his assassination.

5) After a 16 month investigation, to which lawyers representing Julian, the UK & Sweden, gave written submissions to a UN expert panel of lawyers where it was determined by the United Nations Human Rights Office of the High Commissioner on Feb 5 2016, that Julian Assange's “Arbitrary Detention should be brought to an end and that Mr. Assange should be afforded the right to compensation”.

6) The UK has prevented Julian taking up his asylum by detaining him in the Ecuador Embassy for the past 6.5 years. The UK states they will arrest him if he leaves the Embassy & refuse to guarantee he will not be extradited to the US.

7) The Wikileaks USA Grand Jury has been sitting since 2010. As Julian is protected under the US #1st Amendment, the US is seeking to prosecute him under the 1917 Espionage Act. He could face 45yrs in prison, or the death penalty, for publishing news as a Journalist.

8) For the past 6.5 years Julian has been detained in the Ecuadorian Embassy and the UK has denied his request for access to fresh air, exercise, sun/vitamin D or proper medical or dental care.

9) Examining doctor’s report Julian’s health has seriously deteriorated due to this abuse of his health rights and that Embassy detention conditions are life threatening.

10) The new President of Ecuador, Lenin Moreno, (since Jan 2018), appears to have been influenced by US pressure & is now actively assisting to deliver Julian into US hands.

11) In March 2018, President Moreno placed Julian in solitary confinement within the Ecuadorean Embassy. He was allowed no access to a phone, internet or visitors other than his lawyers, for most of 2018.

12) The former President of Ecuador, Rafael Correa, stated that after a visit by US Vice President Mike Pence, an agreement had been made to hand Julian over to the US in exchange for loans. He further stated that as the political cost of expelling Julian from the embassy was too high, the plan was to break him mentally so he would leave.

Moreno then issued a new protocol of rules at the Embassy designed to break Julian.

13) The Wikileaks Grand Jury indictment is not to be unsealed and executed till the subject is first in custody. “In custody” is assumed to be when the UK Breach of Bail matter will be presented.

14) There has been no fair & proper legal process to date for Julian Assange, who is the victim of a political persecution.

15) Top secret documents leaked by Edward Snowden indicate that Julian had been placed on a US manhunting time line in 2010. Further revealing, that on Aug 10 2010, the US National Security Agency secretly asked its war allies to charge Assange with something.

16) On Aug 20 2010, Swedish police made totally unfounded public rape allegations. These were used to detain Julian without charge for 6 years in the UK before being dropped. There is much evidence of police, prosecutorial & judicial perversion of justice.

17) The Wikileaks Grand Jury is conducted in secret, has 4 prosecutors, no defence and no judge.

18) The UK/US Bilateral Treaty does not require a prima facie case to extradite a citizen to the US.

19) Under the US National Defence Authorization Act, a person can be held indefinitely without trial.

Julian Assange must be Freed. Please Sign petition! http://chng.it/5DZJRjHK

Qr Code
Ga naar boven