Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Grenfell Tower

Doden bij brand in Londense flat; bovenste etages onbereikbaar

Een torenblok van 24 verdiepingen op Latimer Road, West-Londen, is in een verschrikkelijk brand opgegaan. Rapporten zeggen dat mensen in flats in de bovenste niveaus zijn opgesloten. 

Het massale vuur heeft de Grenfell Tower in North Kensington van het tweede verhaal naar de bovenste verdieping gehaald, de Londense brandweer tweeted. Het voegde eraan toe dat tenminste 40 brandweerlieden en 200 brandbestrijders het vuur hebben gestreden.

Het vuur, dat omstreeks 1 uur uitbrak, wordt vermoedelijk op de vierde verdieping begonnen. Naar verluidt door een defecte koelkast, meldt de RT UK-correspondent Eisa Ali uit de scène.

Het gebouw heeft een geschiedenis van brandveiligheidsoorzaken en inwoners hebben zo recent als vorig jaar over onjuiste en verouderde veiligheidsnormen geklaagd, zei Ali.

Een update via Skype omstreeks 5 uur in Londen stond, meldde Ali dat mensen op sommige vloeren nog zichtbaar waren vastgelegd. Een video die door RT's Ruptly videobureau wordt geüpload, laat duidelijk zien dat een man op een van de bovenste verdiepingen een raam dicht bij een verbrande en brandende kant van het gebouw opent.

Een groot aantal inwoners van het blok zijn moslims, en veel waren mogelijk buiten het gebouw, zoals het is tijdens de heilige maand van Ramadan, stelde Ali voor. Echter, er waren nog veel anderen binnen, toen het vuur begon, voegde hij eraan toe.

Ondertussen zijn er ooggetuige-rekeningen ingegoten, met rapporten die beweren dat vrouwen en kinderen onder degenen die op de brandende vloeren waren gevangen.

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, heeft het vuur een "belangrijk incident" verklaard.

40 brandweerlieden en 200 brandbestrijders zijn gebeld naar het Lancaster West Estate Tower Block Fire #NorthKensingtonhttps: //t.co/SmtWbgGpSgpic.twitter.com/H4qgGmh52Y
- Brandweer Londen (@ LondonFire) 14 juni 2017

Nog geen slachtoffers zijn officieel bevestigd te midde van de massa-evacuatie, maar alarmerende ooggetuiginmeldingen van mensen die in de vlam zijn gevangen, zijn geciteerd in rapporten van de scene en op sociale media.

George Clarke, tv-gastheer van Amazing Spaces, vertelde Radio 5 Live dat hoewel hij ongeveer 100 meter woont, "ik ben zo bedekt met as," zegt de Guardian.

'Het is zo hartverscheurend, ik heb gezien dat iemand hun fakkels op het hoogste niveau knippert en ze kunnen natuurlijk niet uitkomen', aldus Clarke. 'De jongens doen een geweldige job om mensen uit dat gebouw te krijgen, maar het is echt verschrikkelijk.”

Raging fire in Grenfell Tower nabij Latimer Road. Hele blok van 24 verdiepingen in vlammen. Mensen nog steeds binnenin gevangen. Vreselijk. pic.twitter.com/J7UO321yIP
- Tim Downie (@ TimDownie1) 14 juni 2017

Flatgebouw in Latimer Road in West London brandt nu �� pic.twitter.com/sWwUmWSHUk
- Moosa (@Moosa__IRQ) ​​14 juni 2017

Een aantal mensen die video's van de blazen naar Twitter hebben geüpload, zeiden dat ze mensen konden horen die schreeuwden van wat er in het torenblok leek te zijn.

In een bericht van november vorig jaar schreef Grenfell Action Group dat zij "hebben geconcludeerd dat alleen een incident dat ernstig verlies van leven tot gevolg heeft ... de externe controle kan veroorzaken," de KCTMO (Kensington & Chelsea Tenant Management Organization ), Die het gebouw bezit, van "ineptitude en incompetence."

"Het is een echt schrikwekkende gedachte, maar de Grenfell Action Group is ervan overtuigd dat alleen een catastrofale gebeurtenis de onbevoegdheid en onbevoegdheid van onze verhuurder zal blootstellen."

Branding van het bedrijf als een "slechte, onbegrepen, mini-maffia", de bewonersgroep wees erop dat het bedrijf in 2013 in dezelfde toren terugkwam dat het bedrijf "in grote mate een grote brandramp" afwees, toen defecte bedrading leidde tot een periode van stroomstijging in het gebouw. De groep beschuldigde KCTMO om het incident te bedekken, bijgestaan ​​door Royal Borough of Kensington & Chelsea (RBKC) Onderzoekscommissie.

Ondertussen werd gemeld dat het flatgebouw onderworpen was aan een renovatie van £ 10 miljoen die in mei vorig jaar werd afgerond.

Qr Code
Ga naar boven