Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Khashoggi's

De verloofde van Khashoggi's over een 'cover-up' door Trump

Buitenland - Khashoggi's: -De verloofde van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi is geraakt door de reactie van de Amerikaanse president Donald Trump op zijn moord. Hij zei dat hij Riyadh de moord niet mag laten verspelen.

 

Herdenkingsbijeenkomst

"Ik ben buitengewoon teleurgesteld over de houding van het leiderschap van veel landen, met name in de VS", vertelde Hatice Cengiz maandag een herdenkingsbijeenkomst in Londen.

"President Trump moet helpen de waarheid te onthullen en te zorgen dat gerechtigheid wordt gediend.Hij moet niet toestaan ​​dat de dood van mijn verloofde wordt verborgen", zei ze in het Turks, volgens een video die is gepubliceerd door de Britse media.

Ze zei dat ze geloofde dat het Saoedische regime wist waar het lichaam van Khashoggi was, en riep op tot de "kwade misdadigers en hun laffe politieke meesters" ter verantwoording worden geroepen.

Khashoggi ballingschap

Khashoggi was een Saoedische journalist die vorig jaar de zelfopgelegde ballingschap in de Verenigde Staten inging nadat hij uitliep met de machtige kroonprins Mohammad ibn Salman van het koninkrijk.

Hij werd gedood nadat hij op 2 oktober het consulaat van het koninkrijk in Istanboel binnenkwam om papieren te krijgen voor zijn huwelijk met zijn Turkse verloofde.

Westerse machten hebben uiting gegeven aan verontwaardiging over zijn moord en eisten antwoorden van Riyadh, hoewel Trump waarschuwde tegen het stoppen van een Saoedische wapenovereenkomst om de druk te verhogen, zeggend dat het Amerikaanse banen zou schaden.

Cengiz zei dat Khashoggi's dood "haar hart en ziel leeg had gemaakt", en voegde eraan toe: "Als ik maar wist wat er zou gebeuren, zou ik zelf het consulaat zijn binnengegaan.

"Als ik maar wist dat het de laatste keer zou zijn dat ik mijn Jamal zou zien, zijn glimlach, zijn gelach zou horen, dan zou ik zelf voor dat moorddadige team hebben gestaan."

Het hoofd van het Saudische onderzoek, procureur-generaal Sheikh Saud al-Mojeb, erkende vorige week dat het moorden was "met voorbedachten rade", gebaseerd op Turks bewijs.

Qr Code
Ga naar boven