Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Morandi brug, Genua

Buitenland Nieuws: De zoekopdracht is gestopt, video Genua autosnelweg brug instortte

Buitenland Italië: Het officiële dodental op 43, toen de brug over de autosnelweg instortte in de Italiaanse havenstad Genua. De complete beelden van de instortte autosnelweg Morandi-brug, blijkt er eerst geen indicatie aanwezig te zijn van instorting van de Morandi-brug in Genua. Diverse video's, vrienden en familie rouwen om doodskisten na de ramp met de Morandi-brug en Mattarella bedankt hulpverleners op de tragedie-site van Genua

Opname beelden instortende Morandi-brug in Genua

Beeldmateriaal van 14 augustus toont de instorting van de dodelijke Morandi-brug in Genua, die tot nu toe 43 levens heeft geëist.

Beelden van CCTV-camera's tonen regen en verkeer in nabijgelegen straten en onder de brug voor de ineenstorting van de snelweg A10 in Italië.

De oorzaak van het instorten van de brug wordt nog steeds onderzocht. De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft in de regio een noodtoestand van 12 maanden afgekondigd en beloofde 5 miljoen euro ($ 5,70 miljoen) aan overheidsmiddelen voor het gebied.

De ingestorte Morandi-brug Video

In de beelden hieronder, kan men pas zeer duidelijk zien welk effect het heeft voor de woningen die alsnog onder de ingestorte Morandi-brug staan.

Meer dan 600 mensen werden geëvacueerd uit huizen in de buurt van of onder de ingestorte Morandi-brug over bezorgdheid over de stabiliteit van de resterende secties, zoals beelden die donderdag zijn gefilmd, laten zien.

Het gebied blijft afgezet door de politie, terwijl ingenieurs een oplossing proberen te vinden. Volgens rapporten kunnen sommige gebouwen in de gevarenzone worden afgebroken.

Het grootste deel van de Italiaanse snelweg A10 stortte eerder op de dag in de Noord-Italiaanse stad Genua in, rond 11.30 uur (09.30 uur GMT), waarbij ten minste 39 mensen omkwamen tijdens een storm. De reden voor het incident wordt nog steeds onderzocht

Italië: Mattarella bedankt hulpverleners op de tragedie-site van Genua

De Italiaanse president Sergio Mattarella bezocht de site van de instorting van de Morandi-brug in Genua op zaterdag en bedankte de hulpdiensten voor hun werk.

Reddingswerkers blijven werken op de site, ze filteren door het puin en zoeken naar mensen die na het incident nog steeds vermist zijn. Na het bezoek zal Mattarella de staatsbegrafenis bijwonen voor 18 van de slachtoffers.

Een groot deel van de Italiaanse snelweg A10 stortte tijdens een storm in rond dinsdag 11:30 lokale tijd (09:30 GMT) en doodde ten minste 41 mensen.

De oorzaak van het instorten van de brug wordt nog steeds onderzocht. De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft in de regio een noodtoestand van 12 maanden afgekondigd en beloofde 5 miljoen euro ($ 5,70 miljoen) aan overheidsmiddelen voor het gebied.

Italië: Menselijke resten gevonden op de site van de instorting van de Brug van Genua

[DE VIDEO BEELDEN VERTONEN GEEN LICHAMEN]

Reddingswerkers trokken meer lichamen uit het puin van de ineenstorting van de Morandi-brug in Genua, van vrijdagavond tot zaterdagochtend, meldt de Italiaanse media.

Volgens rapporten werden de lichamen van een echtpaar en hun negen jaar oude kind gevonden in een kapotte auto. Het lichaam van een 30-jarige man werd ook gevonden in het puin, waardoor het dodental op 42 kwam. Ambtenaren hebben de aantallen echter nog niet bevestigd.

Ondertussen blijven reddingswerkers werken op de site, ze filteren door het puin en zoeken naar mensen die na het incident nog steeds vermist worden.

Een groot deel van de Italiaanse snelweg A10 stortte tijdens een storm in rond dinsdag 11:30 lokale tijd (09:30 GMT) en doodde op zijn minst 38 mensen.

De oorzaak van het instorten van de brug wordt nog steeds onderzocht. De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft in de regio een noodtoestand van 12 maanden afgekondigd en beloofde 5 miljoen euro ($ 5,70 miljoen) aan overheidsmiddelen voor het gebied.

Italië: vrienden en familie rouwen om doodskisten na de ramp met de Morandi-brug

[LET OP: HARTVERSCHEURENDE BEELDEN]

Twaalf doodskisten, waaronder een kist met een kind, werden vrijdag in het tentoonstellingscentrum in Genua getoond, een dag eerder dan de eerste begrafenissen voor slachtoffers van de Morandi-brugramp.

Beeldmateriaal toont hartverscheurende scènes van familieleden en vrienden die hun laatste eer bewijzen, evenals de geestelijkheid en paramedici die rouwenden helpen.

Italië: Ambtenaren leiden staatsbegrafenis voor slachtoffers van de ineenstorting van de bruggen van Genua

De Italiaanse leiders, waaronder de Italiaanse president Sergio Mattarella en vicepremier Matteo Salvini woonden de staatsbegrafenis bij voor de slachtoffers van de instorting van de Morandi-brug in Genua zaterdag.

Mattarella en Salvini zagen troostrijke familieleden van de slachtoffers, terwijl premier Giuseppe Conte naar verluidt de begrafenis bijwoonde. 19 kisten werden naar de hal gebracht, met massa's rouwdragers die afscheid namen van hun geliefden. Sommige families zouden naar verluidt hebben besloten de ceremonie te boycotten en de voormalige regering van Italië de schuld te geven voor de tragedie.

Italië: Morandi-brug kraakt alarmbewoners een week na de dodelijke ineenstorting

Patrizia Di Franco, inwoner van geëvacueerd gebied (Italiaans): "Dus zeggen ze dat gisteravond om 10 uur trillingen waren."

Patrizia Di Franco, inwoner van geëvacueerd gebied (Italiaans): "We weten echter dat we niet naar binnen kunnen gaan om het spul te pakken."

Marco Cozzi, burger van het geëvacueerde gebied (Italiaans): "Ik hoorde van een jongen die hier woont dat er vanavond een zwaaiende beweging is. Ik kan niets anders zeggen, ik kan het niet bevestigen. Ja, ja ze spraken over de brug. iets zal vandaag bekend zijn. "

arbeider in rode zone (Italiaans): "Ik weet alleen dat het 7 cm bewogen is en het is erg gevaarlijk, ze hebben de straten afgesloten." Je kunt niet meer passen. Ik weet dit alleen op dit moment. ."

Vrouw bij de brug (Italiaans): "Ik weet het niet, ik ben geen expert, ze zetten de antennes op het dak, ze zeiden dat het afbrokkelde." Ik kwam gisteren terug en ben een week weggegaan. Vanmorgen zag ik de politie, ik vroeg waarom ze naar het gebouw kwamen waar ik woon, ze vertelden me dat het kwam omdat het afbrokkelde, ik vertel je wat ze me vertelden. "

Ingezetenen in Genua werden maandag bevolen hun spullen te herstellen van de huizen onder de brug die vorige week instortte en 43 mensen doodde, nadat arbeiders krakende geluiden van de overgebleven structuur hoorden.

"Ik weet alleen dat het 7 cm is verplaatst en het is erg gevaarlijk, ze hebben de straten gesloten, je kunt niet meer passen, ik weet dit alleen op dit moment, maar de brug staat onder toezicht", zei een arbeider.

Vanmorgen zag ik de politie, ik vroeg waarom ze naar het gebouw kwamen waar ik woon. Ze vertelden me dat het was omdat het afbrokkelt. Ik vertel je wat ze me vertelden, "verklaarde een bewoner.

Volgens een andere, "zeggen ze dat gisteravond om 10 uur trillingen waren."

"We weten echter dat we niet naar binnen kunnen gaan om de spullen te pakken," voegde ze eraan toe.

Morandi Bridge stortte in op 14 augustus en heeft tot nu toe 43 levens geclaimd.

De oorzaak van het instorten van de brug wordt nog steeds onderzocht. De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft sindsdien een noodsituatie van 12 maanden in de regio uitgeroepen en beloofde € 5 miljoen ($ 5,70 miljoen) aan overheidsmiddelen voor het gebied.

Qr Code
Ga naar boven