Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Ocean, Cleanup, System

Systeem 001 (Wilson) wordt voorbereid voor lancering

Binnenland Nieuws: Een enorm gevaarte is vertrokken uit San Francisco op weg naar de Stille Oceaan om daar te doen waar het voor is ontworpen: de plastic soep in de oceaan tussen Californië en Hawaï opruimen. De 'plasticvanger' is ontworpen door de 24-jarige Nederlander Boyan Slat. Hij heeft dit bedrijf Ocean Cleanup opgericht. Het mag wel duidelijk zijn, dat Boyan Slat uit Nederland, ons als beste in de wereld weer eens laat zien waar wij goed in zijn met Ocean Cleanup System 001

Slat werkt aan methodes om plastic afval op te ruimen uit oceanen. Hij ontwierp in 2012 een drijvende installatie van lange drijvende armen die in de vorm van een V op strategische plekken in zee worden geplaatst. Door de stroming moet het plastic worden gevangen, waarna het wordt opgeslagen en opgehaald door een tanker.[

De reis naar de Stille Oceaan

Op zaterdag 8 september 2018 begint System 001 aan zijn reis naar de Great Pacific Garbage Patch en begint met het opruimen.

Na zes maanden assemblage kunnen we nu aankondigen dat systeem 001 officieel is voltooid. Het is momenteel volledig gepositioneerd in de watervliegtuig lagune - het beschutte waterlichaam naast onze verzamelplaats in Alameda. Het opruimsysteem zal slepen met de Maersk Launcher op Anchorage 9 op 7 september, de ochtend voor de lancering.

Het systeem (drijver, rok en stabilisatoren) werd op 24 augustus naar de lagune overgebracht om de laatste elementen samen te stellen. Deze omvatten de E & I-pods, die zijn uitgerust met navigatieverlichting, GPS, satellietcommunicatieapparatuur, camera's en AIS-volgapparatuur. De pods bevatten ook zonnepanelen om de elektrische apparatuur van het systeem van stroom te voorzien terwijl het op zee is.

De Installatie

De 600 meter lange installatie wordt gesleept naar de plastic soep die in de oceaan drijft en die drie keer de grootte van Frankrijk is, de zogeheten Great Pacific Garbage Patch. Het afval daar weegt zo'n 80 miljoen kilo.

De tocht van de installatie is te volgen via deze live-stream. Het schip zet eerst koers naar een eiland op zo'n 450 meter uit de kust, waar de komende twee weken de allerlaatste tests worden gedaan. Dan gaat de reis nog zo'n 1800 kilometer verder, naar de plastic soep.

Wil ieder stap volgen, dat van vanaf hier https://www.theoceancleanup.com/

Qr Code
Ga naar boven