Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

ontploffen

Vermoedelijke gasfles geëxplodeerd 42 op de Zimbabwe bus

Buitenland: Zimbabwe: Ten minste 42 passagiers werden gedood, zei de politie van Zimbabwe vrijdag, nadat een vermoedelijke gasfles op een bus was geëxplodeerd, met foto's van het uitgebrande wrak van het voertuig.

Charity Charamba AFP

"Op dit moment weten we dat er meer dan 42 mensen zijn omgekomen", vertelde politiewoordvoerder Charity Charamba AFP na het ongeval laat op donderdag, waarbij de staatsmedia aangaven dat een gasfles van een passagier zou zijn ontploft om een ​​brand te ontsteken.

"Onze politieagenten zijn ter plaatse," voegde Charamba eraan toe.

De Herald krant, die staatseigendom is, zei op zijn Twitter-feed dat "het vermoeden bestaat dat een gastank van een van de passagiers het inferno in de bus veroorzaakt.

"Tientallen zijn dood en verschillende anderen zijn gewond door brandwonden."

De Zimbabwe Broadcasting Corporation publiceerde foto's van het verwoeste voertuig op een snelweg tussen de Zuid-Afrikaanse grens en de tweede stad Bulawayo.

ZBC meldde dat gewonde overlevenden die in het ziekenhuis in Gwanda werden behandeld, beweerden dat een gaslucht in de duisternis de bus binnenstroomde voordat de conducteur het licht aandeed en de bus in brand vloog.

Er stond dat ongeveer 30 mensen gewond raakten, en voegde eraan toe dat het voertuig van Zvishavane naar de Beitbridge-overtocht via de stad Filabusi reisde toen de explosie plaatsvond.

Vorige week kwamen 50 mensen om toen twee bussen op een weg botsten tussen de hoofdstad Harare en de oostelijke stad Rusape.

President Emmerson Mnangagwa zei dat de verkeersveiligheid na die crash moest worden verbeterd.

Verkeersongevallen komen veel voor in Zimbabwe, waar wegen vol zitten met kuilen als gevolg van jarenlange onder financiering en verwaarlozing, en de rij normen kunnen slecht zijn.

In juni vorig jaar kwamen 43 mensen om het leven tijdens een busongeluk in het noorden, langs de snelweg naar het naburige Zambia.

Qr Code
Ga naar boven