Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Koerdische YPG

Turkije lanceert luchtaanvallen uit in Syrië

Erdogan beschuldigt bondgenoten van het sturen van 'duizenden vliegtuigladingen' en 'vrachtwagenladingen van wapens' naar de Koerden. Rookgolven aan de Syrische kant van de grens tussen Syrië en Turkije in Hassa op 21 januari 2017, toen Turkse straaljagers Syrisch-Koerdische posities bereikten.

president Tayyip Erdoga

De Turkse president Tayyip Erdogan spreekt zijn aanhangers aan naast zijn vrouw Emine Erdogan tijdens een betoging in Bursa, Turkije, 21 januari 2018 © Kayhan Ozer/Reuters

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft Ankara's bondgenoten ingeschakeld en insinueert dat met name de VS massale militaire steun heeft verleend aan de Koerdische YPG in Syrië.

In een toespraak tot zijn uitspraak zei AK-partij Erdogan dat 'sommige bondgenoten' van Turkije de YPG Syrische Koerdische militie hadden voorzien van 2000 vliegtuigladingen en 5.000 truckladingen wapens.

"Nu, afgezien van 5000 vrachtwagens, zijn er wapens en munitie van ongeveer 2.000 vliegtuigen", zei de Turkse leider. Wie heeft die 2.000 vliegtuigen geleverd, en waarom gebruikt Koerdische YPG in Syrië.deze niet nu dat Turkije zoals nieuws vermeldingen diverse doelen heeft bestookt. Hij beschuldigde Ankara's bondgenoten van oneerlijkheid ook als ze zeggen dat ze geen wapens leveren voor "terroristen", verwijzend naar door de Koerdische banden verbonden YPG-troepen. Ankara's bondgenoten zal de Turkse president Tayyip Erdogan bedoelen Amerika, gezien dat dit de enige aanwezige militairen troepen zijn in Syrië.

5000 vrachtwagens, zijn er wapens en munitie van ongeveer 2.000, en 2.000 vliegtuigen geleverd, hierin zouden wij dan ook moeten geloven, dat Amerika dit alles aan de Koerdische YPG in Syrië heeft bevoorraad zonder daar geld voor te vragen? Echter zoals in een eerder artikel, speelt Amerika zoals Turkije een spelletje om een aanleiding te geven tot een offensief tegen de Koerdische YPG in Syrië uit te roeien (Genocide). Deze aanleiding is dan ook dat Amerika de militaire materieel heeft geleverd, en dat Turkije de rol heeft zoals de aanleiding om de Koerdische YPG in Syrië aan te vallen.

Verder kunnen wij in het geheel eruit opmaken, dat de Turkse president Recep Tayyip Erdogan ook de Amerikaanse doelen zullen gaan aanvallen omdat zij Militaire Materieel aan Koerdische YPG !

Naast dat feit, Turkije valt een soeverein land binnen, dit zonder enige toestemming van Assad Bashar Een soevereine staat is een staat met een duidelijk aangeduid territorium waarover die staat zowel intern als extern soevereiniteit uitoefent. Verder heeft een soevereine staat een permanente bevolking en een overheid en is hij onafhankelijk van andere staten of landen. Het recht van staten op soevereiniteit biedt bescherming tegen oorlog en overheersing van buitenaf, maar schept ook een moreel dilemma. Wanneer is het gerechtvaardigd die soevereiniteit te schenden

Raketten raakten Turkse stad nabij de Syrische grens, meldden slachtoffers

De Turkse grensplaats Reyhanli is getroffen door raketten die vanuit Syrië zijn gelanceerd, zei vice-premier Bekir Bozdag. De burgemeester van de stad beweerde dat er tientallen mensen gewond raakten en er minstens één werd gedood.

Ten minste één persoon werd gedood en 32 anderen raakten gewond, zei Reyhanli's burgemeester Hussein Sanverdi tegen Turkse media.

Sanverdi zei tegen de Turkse zender NTV: "Eén Syriër is zijn leven kwijt. We hebben 32 verwondingen. Twee raken ernstig gewond ", aldus Hurriyet.

Er verschenen foto's die blijkbaar de nasleep van de raketaanval vertoonden. Eén man was op de grond liggend in het bloed afgebeeld, terwijl ook veel foto's van beschadigde voertuigen op sociale media waren geplaatst.

Gelukkig waren lokale winkels vanwege vakantie gesloten, waardoor een calamiteit kon worden voorkomen.

Lawine in Zuidoost-Turkije doodt vijf soldaten, verwondt 12: gouverneurskantoor

ANKARA - Een lawine in de zuidoostelijke provincie Bitlis in Turkije heeft vijf militairen gedood en nog eens twaalf gewonden tijdens een militaire operatie, zei het kantoor van de plaatselijke gouverneur.

De lawine viel op het team van soldaten. Het kantoor van de gouverneur van Bitlis zei dat de twaalf gewonde soldaten niet in kritieke toestand verkeerden.

Zuidoost-Turkije is het toneel van tientallen jaren van gevechten tussen de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) en Turkse veiligheidstroepen. De PKK wordt door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie als een terroristische organisatie beschouwd

Qr Code
Ga naar boven