Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
ijs, Antarctica

994.5746 vierkante km aan ijs breekt bijna af van Antarctica

Een nieuwe studie zegt Antarctica Larsen B ijsplaat kunnen geheel verdwijnen in 2020. De 10.000-jarige plank gedeeltelijk ingestort in 2002, en er is slechts een 618-vierkante mijl slab verlaten. "Deze waarschuwen tekenen dat het overblijfsel is desintegreren," Ala Khazendar, onderzoeker bij het NASA-gelieerde Jet Propulsion Laboratory (JPL), die co-auteur van de studie, vertelde Time.

Ala Khazendar

"Hoewel het is fascinerend wetenschappelijk om een ​​front-rij te kijken naar de ijsplaat steeds onstabiel en breken, het is slecht nieuws voor onze planeet."

Er werd eerder gedacht dat sinds de gletsjers in het gebied dat de instorting 2002 overleefde verscheen relatief onveranderd, werden ze in voldoende mate door het overblijfsel van de plank geschraagd.

Maar Khazendar en zijn collega's bestudeerden hoe snel twee van de belangrijkste gletsjers de plank werden smelten en vond dat de snelheid waarmee ze werden verdwijnen in de oceaan is toegenomen meer dan 50 procent sinds 1997. Hun bevindingen voorspellen dat de hele plank zal verdwijnen binnen de komende vijf jaar.

Als de plank smelt zo snel voorspeld zal het versnellen van de stijging van de zeespiegel in de hele wereld, omdat ijsplaten vertragen de snelheid waarmee andere ijs komt in de oceaan.

De wereld is nu nog de laatste waarschuwing over klimaatverandering

Time is running out als de wereld wil potentieel katastrofisch klimaatverandering te voorkomen volgens de meest definitieve rapport tot dusver door de VN-orgaan dat belast is met het formuleren van deskundig advies voor overheden over de hele wereld.

In wat neerkomt op een 'laatste waarschuwing' over de gevaren van het niet genoeg doen om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, het Intergouvernementeel Panel en Climate Change (IPCC) zegt dat het technisch en economisch mogelijk is om nog binnen de doelstelling van niet meer dan houden 2C een stijging van de mondiale gemiddelde temperaturen.

Opwarming van het klimaat is eenduidig ​​met veel van de waargenomen veranderingen ongekende dan decennia millennia.

  • De sfeer en oceanen hebben opgewarmd, sneeuw en ijs is afgenomen en de zeespiegel gestegen.
  • Human uitstoot van broeikasgassen zijn de hoogste in de geschiedenis en de concentraties van kooldioxide in de atmosfeer zijn de hoogste in minstens 800.000 jaar.
  • De zuurgraad van de oceanen is toegenomen met 26 procent sinds het begin van de industriële tijdperk door stijgingen kooldioxide.
  • Arctische zee-ijs is afgenomen in de periode 1979-2013 met een snelheid van tussen de 3,5 en 4,1 procent per decennium, terwijl het is toegenomen in de Antarctische wateren te wijten aan sterke geofysische verschillen tussen beide poolgebieden.
  • Het is "zeer waarschijnlijk" dat de menselijke uitstoot van broeikasgassen uit fossiele brandstoffen en andere bronnen zijn de dominante oorzaken van de waargenomen opwarming van de aarde sinds het midden van de 20e eeuw.

Echter, het panel waarschuwt in haar samenvattend verslag dat vandaag is gepubliceerd dat fossiele brandstoffen moet aanzienlijk worden teruggeschroefd in de komende decennia, en volledig geëlimineerd door 2100, met het oog op wat wordt algemeen beschouwd als de 'veilige' limiet voor de wereldwijde zijn te houden de aarde.

"We hebben weinig tijd voordat het venster van de gelegenheid om te blijven binnen de 2C van de opwarming sluit", zegt Rajendra Pachauri, de voorzitter van het IPCC, die het rapport in Kopenhagen van start volgende bijeenkomsten van de auteurs van het rapport in de Deense hoofdstad.

"Om een ​​goede kans van een verblijf onder de 2C te houden, en tegen beheersbare kosten, moet onze uitstoot dalen met 40 tot 70 procent wereldwijd tussen 2010 en 2050, en vallen naar nul of lager dan in 2100," zei Dr Pachauri.

Lord Stern van Brentford, die de regering de herziening van de economische aspecten van klimaatverandering voorgezeten, zei: "Dit rapport toont aan dat er geen echte intellectuele basis voor het ontkennen van de risico's van klimaatverandering, en overheden moeten worden gericht op de beste manier om de overgang te maken koolstofarme economische ontwikkeling en groei."

Dit zijn de landen die het meest bedreigd door een klimaatverandering 'apocalyps'

Deze kaarten beweren te zien welke landen het meest kwetsbaar in het geval van de gevolgen van de klimaatverandering te bereiken levensbedreigend levels zou zijn - als ze al niet.

Zij werden samengesteld met behulp van de ND-Gain Index, een project van de Universiteit van Notre Dame, in Indiana in de Verenigde Staten.

De index is gebaseerd op twee variabelen, kwetsbaarheid en bereidheid, en heeft het toezicht op landen sinds 1995.

Het Verenigd Koninkrijk is zevende best uitgerust om te gaan met de naschok van de klimaatverandering zijn omslagpunt bereikt, veelal achter de Scandinavische landen.

Eigenlijk wel een perfect verhaal vanuit JPL, en diverse wetenschappers, echter klopt er totaal niets van. De 994.5746 vierkante km aan ijs breekt bijna af van Antarctica, is een ijs plaat dat wat op water ligt, de ijs plaat kan makkelijk afbreken door een aardbeving of door warmere zeestromingen die op dat moment plaats vinden. De mens heeft totaal niets te maken, met de opwarming en of hoe ze dat noemen klimaatsverandering.

Qr Code
Ga naar boven