Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

emp

Zal China, Rusland, Noord-Korea en Iran bereiden nucleaire EMP uit te voeren?

Buitenland Amerika: China, Rusland, Noord-Korea en Iran bereiden nucleaire elektronische pulsaanvallen vanuit de ruimte voor in een toekomstig conflict om het Amerikaanse leger te verlammen en de Verenigde Staten in duisternis te laten verdwijnen, volgens een vrijgegeven studie. Het rommelt de laatste jaren met dreigingen heen en weer vanuit Rusland, China en Noord-Korea om Amerika aan te kunnen vallen. De propaganda van de afgelopen 4 jaar op Rusland, Noord-Korea zoals China met name, gonst het wel iedere dag over uw tv scherm.

Recht op Verdediging

Ieder land heeft recht op verdediging, zodra diverse dreigementen worden uitgesproken door Amerika naar de diverse landen. Wij kunnen absoluut niet nagaan, of de bevolking ervan afwist, dat "Donald Trump" vorig jaar een definitieve opdracht had gegeven maanden voor de top ontmoeting met Noord-Korea: Kim Jung Un om Noord-Korea met een kernwapen aan te vallen. Dit laatste werd door de militaire top gezaghebber voorkomen, om die aanval uit te voeren. Door de eeuwen heen tot heden, komen steeds meer feiten naar voren toe, dat Amerika uit is op herhaaldelijk uitvoeren van oorlogen.

Met in gedachten houdende, dat een EMP wel degelijk een zeer groot probleem kan veroorzaken op het dagelijks leven. De zon is daar een zeer duidelijk voorbeeld van, door zonnewind en of een CME die gericht staat op de aarde, kan het in 1 klap afgelopen zijn met onze dagelijkse leven zoals wij die kennen. Naast dat feit, is het wel duidelijk geworden de afgelopen jaren, dat er wel degelijk een derde wereld oorlog zal gaan plaats vinden. Nu is het de vraag "wanneer" dat zal gaan gebeuren. Goed luisteren naar nieuwsberichten waarin de vele uitspraken van propaganda over Rusland, China en Noord-Korea.

De gehele nieuws berichtgeving, is behoorlijk overtrokken naar onze mening over China, Rusland, Noord-Korea en Iran ingesteld voor EMP aanval op de US. Gezien dat er gekeken word naar oude Verklaringen, Nieuwsberichten heeft geen nieuwe Verklaringen gevonden waar deze claim wordt bekrachtigd.

"De kritieke nationale infrastructuur van de Verenigde Staten staat voor een huidige en voortdurende existentiële dreiging van gecombineerde oorlogvoering, inclusief cyber en door de mens veroorzaakte elektromagnetische puls (EMP) aanval, en natuurlijke EMP van een superstorm van zonne-energie," zegt een recent gepubliceerd rapport van de congrescommissie om Beoordeel de bedreiging voor de Verenigde Staten van elektromagnetische puls (EMP) aanval. "

Het rapport waarschuwt ook voor kwetsbaarheden voor het Amerikaanse elektriciteitsnet van zowel een nucleair explosie EMP als een verwoestende zonnestorm, zoals het Carrington evenement in 1859 dat een wijdverbreid natuurlijk EMP genereerde dat, als het zich vandaag zou voordoen, enorme stroomuitval naar elektrische netwerken en ander leven zou hebben veroorzaakt. -houdbare kritieke infrastructuren.

12 Oktober 2017: Verklaring voor de registratie Dr. Craham, voorzitter Dr. Peter Vincent Pry, Hoofd perstoneelzaken commissie om de bedreiging van elektromagnetische puls (EMP) aanval te beoordelen aan de US.

April 2008: Verslag van de commissie om de dreiging voor de VS van (EMP) -aanvallen te beoordelen

Oud rapport 2004 : Verslag van de Commissie om de dreiging voor de Verenigde Staten te beoordelen op elektromagnetische puls (EMP) -aanval

In juli 2012 miste een gigantische zonnestorm nauwelijks de planeet, die volgens het rapport een langdurige elektrische black-out zou hebben veroorzaakt met mogelijk catastrofale gevolgen.

"Herhaling van een ander Carrington-evenement is onvermijdelijk", aldus het rapport.

Met betrekking tot nucleair EMP stelt het rapport dat China, Rusland en Iran het gebruik van nucleaire explosies op grote hoogte beschouwen als "zesde generatie oorlogsvoering" die het vermogen van Amerikaanse militairen om oorlog te voeren kan verlammen met behulp van geavanceerde elektronische systemen voor intelligentie, navigatie en precisiewapens begeleiding.

"Nucleaire EMP-aanval maakt deel uit van de militaire doctrines, plannen en oefeningen van Rusland, China, Noord-Korea en Iran voor een revolutionaire nieuwe manier van oorlog voeren tegen militaire troepen en civiele kritieke infrastructuren door cyber, sabotage en EMP," het rapport zegt.

Omdat schade beperkt is tot elektronische componenten en systemen, beschouwen vijandige leiders een EMP-aanval niet als een daad van nucleaire oorlogsvoering die Amerikaanse nucleaire represailles zou brengen.

"Potentiële tegenstanders begrijpen dat miljoenen kunnen sterven aan de langetermijn-collaterale effecten van EMP en cyberaanvallen die langdurige black-out van nationale elektriciteitsnetwerken en andere levensbelangrijke kritieke infrastructuren veroorzaken", stelt het rapport.

"In ieder geval sommigen beschouwen deze relatief eenvoudige, potentieel anonieme methode om massavernietiging toe te passen als een aantrekkelijk kenmerk van wat zij beschrijven als een revolutie in militaire zaken."

Het rapport dringt er bij het Pentagon op aan om eigen EMP-wapens te ontwikkelen die kunnen worden ontwikkeld uit kernwapens met een relatief laag rendement en precisiegeleide raketten.

De president zou moeten aangeven dat een beperkte nucleaire optie voor EMP-aanval deel uitmaakt van de Amerikaanse kernaanvalplannen om buitenlandse staten die EMP-wapens ontwikkelen te ontmoedigen.

Bijzonder zorgwekkend zijn volgens het rapport twee Noord-Koreaanse satellieten die zich momenteel in een polaire baan boven de Verenigde Staten bevinden. De twee satellieten, gelanceerd in 2012 en 2016, reizen momenteel in trajecten die "consistent zijn met de praktijk of voorbereiding op een verrassende nucleaire EMP-aanval", aldus het rapport.

De polaire banen van de satellieten maken het hen mogelijk om te ontsnappen aan detectie door Amerikaanse raketverdedigingssatellieten en sensoren - een teken dat ze kunnen worden gebruikt tijdens de eerste fase van een Noord-Koreaanse nucleaire aanval over lange afstanden om de Amerikaanse raketverdediging in Alaska en Californië te verstoren.

De satellieten, KMS-3 en KMS-4, lijken op een geheim Sovjet-tijdperk wapen, het fractionele orbitale bombardement systeem (FOBS), dat Moskou gepland had voor een verrassing nucleaire aanval op de Verenigde Staten over de polen.

Twee gepensioneerde Russische generaals hebben in 2004 aan de EMP-commissie getuigd dat een ontwerp voor een Russisch super-EMP-wapen is overgedragen aan Noord-Korea door Russische wetenschappers en ingenieurs die werken aan het raket- en kernwapenprogramma van Noord-Korea.

De Russen beweerden dat de Noord-Koreanen in enkele jaren een super-EMP-wapen konden testen.

Vorig jaar, nadat Noord-Korea zijn zesde ondergrondse kernproef had gedaan, kondigden de Noord-Koreaanse staatsmedia aan dat de waterstofbom "zelfs op grote hoogte kan worden ontploft voor een super krachtige EMP-aanval volgens strategische doelen."

China's EMP-wapens werden pas in 2016 besproken in Chinese militaire geschriften.

China's National Security Policy Committee, verklaarde in januari 2016 dat "elektromagnetische pulsbommen" de "spelregels" zullen veranderen "door Amerikaanse militaire precisieoorlogvoeringcapaciteiten te ontwrichten.

Een PLA luchtmacht publicatie in 2014 stelt dat EMP-ontploffing een nieuw type wapen is. "Op een slagveld zal dit nieuwe wapen verwoestende schade toebrengen aan elektronische systemen, waaronder computers, communicatie- en controlesystemen en radars, resulterend in onmetelijke verliezen", aldus het rapport.

Russische militaire plannen voor het gebruik van EMP-aanvallen werden teruggevonden in het rapport aan generaal Vladimir Slipchenko en zijn boek Non-Contact Wars waarin wordt opgeroepen tot het combineren van cyberaanvallen, fysieke aanvallen en EMP-aanvallen tegen elektrische netwerken.

Een Russisch Algemeen Personeelsblad in 2011 stelde ook dat Amerikaanse strijdkrachten kwetsbaar zijn voor elektronische en EMP-aanvallen.

"Een enkel kernwapen met lage opbrengst explodeerde voor dit doel, hoog boven het gevechtsgebied, kan een elektromagnetische puls genereren die een groot gebied bestrijkt en elektronische apparatuur vernietigt zonder verlies van leven dat wordt veroorzaakt door de ontploffing of straling," aldus het rapport.

Iraanse militaire geschriften volgen de Russische benadering van oorlogvoering en het gebruik van EMP.

Een Iraans militair handboek uit 2010 stelt dat Iran in een toekomstig conflict gecoördineerde aanvallen door nucleaire en niet-nucleaire EMP, cyber en fysieke wapens plant om black-outs te veroorzaken en hele naties in te laten storten. De Iraanse militaire doctrine ziet nucleaire EMP-aanvallen als het ultieme cyberwapen.

Iran bouwt ook verdedigingen tegen EMP-aanvallen voor zijn infrastructuur.

Het rapport stelt dat Iran misschien de voorkeur geeft aan de indirecte methode om massaslachtoffers te veroorzaken door een nucleaire EMP-aanval te gebruiken als een manier om nucleaire oorlog onder islamitische wetgeving te voeren.

Niet-nucleaire EMP-wapens, die beperkt zijn tot een bereik van een mijl of minder, zijn ook gebruikt om communicatiestroomnetten te verstoren, aldus het rapport.

Noord-Korea gebruikte een radiofrequentiewapen gekocht van Rusland om vliegtuigen en luchtverkeer aan te vallen naar Seoul, Zuid-Korea.

Het rapport richt zich ook op critici die geprobeerd hebben het gevaar van EMP-aanvallen en zonne-superstormen als science fiction te bagatelliseren.

Het rapport zei dat de critici vaak niet geïnformeerd zijn omdat ze ofwel kennis missen van de effecten van de Sovjet- en Amerikaanse nucleaire tests op grote hoogte in de vroege jaren zestig, ofwel niet op de hoogte zijn van de uitgebreide hoeveelheid testen en analyses die het Pentagon heeft uitgevoerd over de laatste 55 jaar.

Een populaire mythe verspreid door EMP-sceptici is dat de atmosferische nucleaire test uit 1962 bekend als Starfish Prime - 900 mijl van Hawaï slechts minimale verstoring van Honolulu veroorzaakte.

"In feite sloeg het EMP zesendertig straatlantaarns knock-out, veroorzaakte een telecommunicatie-microgolf-relaisstation om te falen, hoogfrequente radioverbindingen in brand te steken, inbraakalarmen te activeren en andere schade aan te richten", aldus het rapport.

Het rapport bekritiseert ook de Federal Energy Regulatory Commission en de North American Electric Reliability Corp. en de elektriciteitsindustrie omdat ze het EMP-gevaar niet hebben aangepakt vanwege zowel een aanval als een zonnestorm.

De particuliere industrie heeft ook de dreiging van EMP voor hoogspannings-transformatoren niet begrepen.

Peter Pry, een voormalig EMP-commissielid, zei dat het Pentagon geen bevindingen van de commissie heeft gepubliceerd sinds de commissie in 2016 opnieuw werd opgericht door het Congres.

Als gevolg hiervan werd het nieuwe rapport geproduceerd door de particuliere EMP-taskforce voor nationale en binnenlandse veiligheid na een beveiligingsonderzoek dat in juli werd voltooid door het bureau voor prepublicatie en veiligheidsreview van het Pentagon, zei Pry, uitvoerend directeur van de taskforce.

 

Qr Code
Ga naar boven