Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

premier, May

Volledige tekst: Britse premier May over militaire aanval op Syrië

LONDEN - De Britse premier Theresa May zei op zaterdag dat de Britse militairen zich bij de Verenigde Staten en Frankrijk hadden aangesloten om een ​​aanval op Syrië uit te voeren om zich op zijn chemische wapens te richten.

Hier is de volledige tekst van haar verklaring:

"Vanavond heb ik de Britse strijdkrachten toestemming gegeven om gecoördineerde en gerichte stakingen uit te voeren om het vermogen van chemische wapens van het Syrische regime te degraderen en het gebruik ervan te ontmoedigen."

We handelen samen met onze Amerikaanse en Franse bondgenoten. In Douma, afgelopen zaterdag, heeft een aanval met chemische wapens tot 75 mensen, inclusief jonge kinderen, gedood in een situatie van pure gruwel.

" Het feit van deze aanval zou niemand moeten verbazen. Het Syrische regime heeft een geschiedenis van het gebruik van chemische wapens tegen zijn eigen mensen op de meest wrede en weerzinwekkende manier." En een aanzienlijke hoeveelheid informatie, inclusief intelligentie, geeft aan dat het Syrische regime verantwoordelijk is voor deze laatste aanval.

"Dit aanhoudende gedragspatroon moet worden gestopt - niet alleen om onschuldige mensen in Syrië te beschermen tegen de gruwelijke sterfgevallen en slachtoffers veroorzaakt door chemische wapens, maar ook omdat we de erosie van de internationale norm die het gebruik van deze wapens voorkomt niet kunnen toestaan." We hebben geprobeerd om elk mogelijk diplomatiek kanaal te gebruiken om dit te bereiken.

"Maar onze inspanningen zijn herhaaldelijk gedwarsboomd. Zelfs deze week verzetten de Russen zich tegen een resolutie bij de VN-Veiligheidsraad die een onafhankelijk onderzoek zou hebben ingesteld naar de Douma-aanval."

Er is dus geen praktisch alternatief voor het gebruik van geweld om het gebruik van chemische wapens door het Syrische regime te verslechteren en te ontmoedigen. Dit gaat niet over ingrijpen in een burgeroorlog. Het gaat niet om regimeverandering.

"Het gaat om een ​​beperkte en gerichte staking die de spanningen in de regio niet verder escaleert en die al het mogelijke doet om burgerslachtoffers te voorkomen."

En hoewel deze actie specifiek gericht is op het afschrikken van het Syrische regime, zal het ook een duidelijk signaal afgeven aan iemand anders die gelooft dat ze straffeloos chemische wapens kunnen gebruiken.

"Op dit moment zijn mijn gedachten bij onze dappere Britse militairen en vrouwen - en onze Franse en Amerikaanse partners - die hun taak met de grootste professionaliteit uitvoeren."

De snelheid waarmee wij handelen is essentieel om samen te werken met onze partners om verder humanitair lijden te verlichten en om de vitale veiligheid van onze activiteiten te behouden.

"Dit is de eerste keer als premier dat ik de beslissing moest nemen om onze strijdkrachten in de strijd te binden - en het is geen beslissing die ik lichtvaardig genomen heb."

Ik heb dit gedaan omdat ik oordeel dat deze actie in het nationale belang van Groot-Brittannië is.

"We kunnen niet toestaan ​​dat het gebruik van chemische wapens wordt genormaliseerd - in Syrië, in de straten van het Verenigd Koninkrijk, of ergens anders in onze wereld. We hadden liever een alternatief pad gekozen. Maar bij deze gelegenheid is er geen." De geschiedenis leert ons dat de internationale gemeenschap de wereldwijde regels en normen moet verdedigen die ons allemaal veilig houden. Dat is wat ons land altijd heeft gedaan. En wat we zullen blijven doen. "

 

Qr Code
Ga naar boven