Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
George Osborne,Mark Carney

Labour partij dwingt Osborne te onthullen wat hij wist over 'Brexit' taskforce Banken

Labour vraagt ​​of kanselier was 'in het geheim' van de Bank of England 'Project Bookend' die is het beoordelen van de economische risico's van het Verenigd Koninkrijk verlaten EU. Nieuwsberichten, schreef in een eerder artikel al over Vijf grote banken komen weg met een boete en het houd maar niet op. Eerst was het al de bedoeling dat 'Grexit' uit de EU moest stappen, nu blijkt dat achter de schermen ook al de bedoeling was dat 'Brexit' Engeland dat ook wellicht van plan blijkt te zijn.

Er rommelt nog meer achter de schermen in de Europese landen, dat was dan ook de hoofd reden dat Duitsland, nu zijn eigen ECB (Europeesche Centrale Bank) onlangs te zijn geopend. Nederland was vorig jaar al in overleg met Duitsland, of het verstandig zou zijn dat deze twee landen ook uit de EU stappen. Het zal ons helemaal niets verbazen dat de hele EU uit elkaar zal vallen, en dat vernoemen we niet zomaar. Gezien dat vorig jaar België ook al uit de EU wilde stappen, echter wilde ze nog even wachten dat wat de rest ging doen.

WIj van Nieuws en Feiten hebben jullie al eerder op de hoogte gehouden dat er is gaat gebeuren op zeer korte termijn. In ons artikel Uw geld is in gevaar was ook al een voorbode. Zoals ook het artikel die wij van Nieuws en Feiten hebben gepubliceerd Topeconomen pleiten voor afschaffing contant geld. Vele landen zitten in de schuld door een te grote staatskas, de economie stagneert ook, ondanks dat ze u doen geloven dat de banenmarkt aantrekt. Wij kunnen garanderen, "Dat is niet zo, en gaat ook niet meer gebeuren"  uit de laatste berichten die keer op keer in het nieuws komt.

Op internet staat het al bol van uitgezochte gegevens hoe momenteel alles al verloopt, zelfs achter de schermen van diverse nieuws websites, wordt er ook inderdaad geschreven dat alle banken klappen. Het is echter wel zo, zodra de tijd aldaar zal zijn, en u heeft alsnog uw geld niet van uw bankrekening afgehaald, bent u het wel kwijt. Wilt u voor 6 a 9 jaar procederen?, dacht het ook niet, gezien dat de kans ongelooflijk klein is dat u uw geld ooit misschien nog eens terug ziet.

Het mag dan ook des te vreemd zijn dat de kanselier George Osborne heeft opgeroepen en te onthullen wat hij wist van de Bank of Engeland geheim project om de economische risico's te beoordelen of Groot-Brittannië stemmen voor de Europese Unie te verlaten.

Chris Leslie vroeg zich ook af waarom de Bank had geprobeerd om het project onder de tafel en stoelen te houden.

De Bank ongeluk onthulde het bestaan ​​van Project Bookend wanneer zijn hoofd van de pers gemaild details aan de Guardian.

"Er zijn een reeks vragen nu dat echt belangrijk zijn," Leslie vertelde BBC Radio 4 Today programma."

Is dit een evaluatie en een reeks conclusies die zullen worden gepubliceerd?

Zal het worden gepubliceerd op tijd voor het parlement en het bedrijfsleven en het publiek goed te overwegen voorafgaand aan het referendum?

Wat is het tijdschema voor dit project Bookend en wie zal worden betrokken?

Gaat het om daadwerkelijk overleg met het bedrijfsleven en het publiek en het OBR [Bureau voor Budget Responsibility] en de Schatkist ook?

"Dit is voor mij een heel belangrijke vraag: waren de kanselier en de Schatkist in het geheim? Zo ja, wanneer hebben ze kennen en hebben ze adviseren de Bank of England om het te publiceren en, zo niet, dan worden ze verrichten hun eigen beoordeling en zal dat ook worden gepubliceerd? "

Bank ambtenaren zijn waarschijnlijk het project vertrouwelijk om te voorkomen dat de sterk geladen debat rond het invoeren van te hebben gehouden EU referendum, die sprong naar de top van de politieke agenda, omdat de conservatieven won een absolute meerderheid in de verkiezingen eerder deze maand.

Veel zakelijke leiders en pro-EU-actievoerders hebben gewaarschuwd dat een "Brexit" 'zou raken de Britse export en schade aan de status van de City of London.

Owen Paterson, een voormalige Tory-minister en een prominente eurosceptische, zei dat het onderzoek van de Bank moet de mogelijkheid die nog in de Europese Economische Ruimte behoren zonder lid van de EU.

"Als de bank ziet er naar die zeer optimistisch opties, dat is goed de moeite waard en ik hoop dat ze die onderzoeken openbaar te maken. Het is ook niet 'blijven in de Europese Unie of een sprong in het duister "; er zijn andere opties,"

vertelde hij de BBC.

"De Europese Unie is een politieke constructie. De werkgelegenheid en de welvaart worden geleverd door de leden van de markt, de Europese Economische Ruimte, die de 28 leden van de EU en drie leden van de EVA (de Europese Vrijhandelsassociatie)."

De Bank of England zei:

"Informatie met betrekking tot de geplande vertrouwelijke Bank het werk op de mogelijke gevolgen van een heronderhandeling en nationale referendum over het Britse lidmaatschap van de Europese Unie zijn weg in het publieke domein, als gevolg van een interne e-mail per ongeluk gestuurd naar een externe party."

Het moet niet als een verrassing komen dat de Bank onderneemt deze werkzaamheden over een aangegeven overheidsbeleid. Er zijn een reeks van economische en financiële problemen die zich voordoen in het kader van de heronderhandeling en nationaal referendum. Het is een van de verantwoordelijkheden van de Bank om die betrekking hebben op de doelstellingen te beoordelen.

"Het is niet verstandig om dit werk te spreken in het openbaar, op voorhand. Maar zoals met werk voorafgaand gedaan om de Schotse referendum, zullen we de details van deze werkzaamheden openbaar maken op het juiste moment. Hoewel het is jammer dat deze informatie het publieke domein op deze manier heeft ingevoerd, zal de Bank deze benadering te handhaven. "

David Cameron heeft de Europese Commissie-voorzitter, Jean-Claude Juncker, voor besprekingen in Chequers, landelijke residentie van de premier, op maandag uitgenodigd. Nieuws en Feiten is dan ook zeer benieuwd welke ontwikkeling dit weer zal krijgen, het mag toch wel duidelijk zijn, dat wij burgers totaal nergens van op de hoogte worden gehouden. Ten zij er natuurlijk dingen uit lekken, zoals in deze situatie, en het mag nu ook wel duidelijk zijn dat we nu in een behoorlijke gevaren zone zijn beland voor onze toekomst.

Qr Code
Ga naar boven