Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

vliegtuig

Russisch militair vliegtuig vermist boven Middellandse Zee

Buitenland Rusland: Een Russisch militair vliegtuig IL-20 met 14 bemanningsleden is verdwenen boven de Middellandse Zee. Dat meldt het Russische nieuwsagentschap TASS, op basis van een anonieme bron bij het Russische ministerie van Defensie. Russische ministerie van Defensie, ging de communicatie met het vliegtuig verloren tijdens de aanval van F-16- jagers van de Israëlische luchtmacht op doelen in de Syrische provincie Latakia.

Het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie : "Op 17 september, rond 11:00 uur Moskou, toen ik terugkeerde naar de luchtbasis van Khmeimim over de Middellandse Zee, 35 kilometer van de kust van Syrië, verloor ik het contact met de bemanning van de Russische Il-20."

Het ministerie bepaalde dat de IL-20 uit de radars van de luchtvaartcontrole verdween tijdens de aanval van vier Israëlische F-16-vliegtuigen op Syrische doelen in de provincie Latakia. Tegelijkertijd registreerde de Russische radarcontrole van het luchtruim raketlanceringen van het Franse fregat Auvergne, dat zich in het gebied bevond.

Aan boord van het vliegtuig waren 14 soldaten. Over hun lot is tot nu toe niets bekend. Het bevel van de Russische luchtmachtbasis Khmeimim organiseerde een zoek- en reddingsoperatie.

UPDATE

Israël weigert commentaar te geven op het verlies van het Russische vliegtuig

Israël

Het Israëlische leger weigerde commentaar te geven op de aankondiging door het Russische Ministerie van Defensie van het verlies van een vliegtuig bij Syrische Lattakia tijdens een Israëlische luchtaanval op Syrische posities in de regio.

"We hebben geen commentaar op het nieuws uit het buitenland," vertelde een woordvoerster van het Israëlische leger vrijdagavond aan het persbureau Novosti, nadat ze om tijd hadden gevraagd om de zaak met de leiding te bespreken.

Eerder kondigde het Russische ministerie van Defensie aan dat het het contact met het Russische "El-20" militaire vliegtuig boven de wateren van de Middellandse Zee had verloren, 35 km van de Syrische kust aan de voet van Hameimim air, met 14 Russische soldaten, eraan toevoegend dat het incident samenviel met het vier Israëlische vliegtuigtype "F-16" door Syrische posities in Lattakia te raken.

Qr Code
Ga naar boven