Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

kindermisbruik

Kindermisbruik in Noord-Engeland UK leidde tot de veroordeling

Buitenland Rotherham UK: Een belangrijk onderzoek naar de historische seksuele uitbuiting van kinderen in een stad in Noord-Engeland leidde tot de veroordeling van zeven mannen die zich op tienermeisjes richtten.

 

South Yorkshire

Verkrachting, Aanranding

Een onderzoek onthulde op 26 augustus 2014 dat ongeveer 1400 minderjarigen gedurende 16 jaar seksueel werden misbruikt in de Britse stad Rotherham. periode en beschuldigden de lokale autoriteiten ervan dat zij nalaten te hebben gehandeld.

Leden van de bende waren veroordeeld voor overtredingen, waaronder verkrachting, aanranding en valse gevangenneming van kwetsbare meisjes in Rotherham.

Een van de slachtoffers vertelde het proces in Sheffield Crown Court hoe ze op haar zestiende seks had met 'ten minste 100' etnische Zuid-Aziatische mannen.

De veroordeelde mannen allemaal van Brits Pakistaans afkomst waren en vijf meisjes hadden misbruikt gedurende een periode van zeven jaar.

De zaak kwam voort uit het onderzoek van het National Crime Agency (NCA) naar seksuele uitbuiting van kinderen in Rotherham, dat meer dan 1500 slachtoffers heeft geïdentificeerd.

Dit onderzoek is opgezet naar aanleiding van een rapport uit 2014 waarin de omvang van het misbruik in de stad Yorkshire tussen 1997 en 2013 aan het licht kwam en het feit dat politie en sociale diensten niet ingrepen.

Slachtoffers meisjes

De meisjes die het slachtoffer waren van de mannen die in deze zaak waren veroordeeld, bevinden zich nu in hun dertiger jaren, de juryleden hebben tijdens het proces van acht weken gehoord.

"Toen ze tieners waren, werden ze doelwit, geseksualiseerd en in sommige gevallen onderworpen aan daden van vernederende en gewelddadige aard door toedoen van deze mannen", zei aanklager Michelle Colborne.

De jury hoorde hoe ze werden voorzien van alcohol en drugs voordat ze tussen mannen in Rotherham werden gepasseerd.

"De meisjes waren geboeid door oudere, Aziatische mannen, mannen die auto's hadden en het leek hen opwindend," zei Colborne.

"Geen van hen had de volwassenheid om te begrijpen dat ze werden verzorgd en uitgebuit."

De veroordeelde mannen zullen op 16 november worden veroordeeld.

Ze zijn

  • Mohammed Imran Ali Akhtar, 37;
  • Nabeel Kurshid, 35;
  • Iqlak Yousaf, 34;
  • Tanweer Ali, 37;
  • Salah Ahmed El-Hakam, 39;
  • Asif Ali, 33; en nog een beklaagde die niet genoemd kan worden.

De jury hoorde een ander slachtoffer vertellen hoe ze door haar ouders werd gedwongen abortus te plegen nadat ze door verschillende mannen in een bos werd verkracht.

Buitenkant van de rechtbank zei Robin Pearson, manager onderzoek van het Robin Recherche onderzoek: "Het waren jonge meisjes in die tijd - kinderen, die werden verzorgd en mishandeld, met alcohol werden gepropt, met drugs werden geprepareerd, naar afgelegen locaties werden gebracht en seksueel werden misbruikt door roofdieren.

"De slachtoffers waren op dat moment 14, 15, 16 jaar oud en erg kwetsbaar."

Qr Code
Ga naar boven