Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

straaljager

Amerikaans gevechtstoestel crasht voor de kust van Japan

Buitenlands Nieuws: Amerikaans gevechtstoestel: Een Amerikaanse mariniersjager crashte maandag in de zee voor het zuidelijke eiland Okinawa in Japan en de twee bemanningsleden werden levend gered, zei het Japanse Ministerie van Defensie.

Okinawa's hoofdstad Naha

De straaljager crashte ongeveer 250 kilometer (156 mijl) ten oosten en zuidoosten van Okinawa's hoofdstad Naha rond 11:45 uur (0245 GMT), zei Osamu Kosakai, woordvoerder van het Okinawa-defensiebureau van het ministerie.

De twee bemanningsleden werden uitgeworpen en gered door een Amerikaanse militaire helikopter, vertelde hij aan AFP, eraan toevoegend dat het ongeluk "niet levensbedreigend" was.

De jager crashte "als gevolg van motorproblemen", zei hij.

De kustwacht van Japan "stuurde een vliegtuig naar het water om te zien of er puin of drijvende olie was", zei een bewaker van de kustwacht tegen AFP.

Okinawa is goed voor minder dan een procent van het totale landoppervlak van Japan, maar heeft meer dan de helft van de ongeveer 47.000 Amerikaanse militairen in Japan gestationeerd.

Tientallen jaren hebben inwoners van Okinawa gevraagd om enkele van de bases die verplaatst moeten worden, met wrok groeiende na een reeks ongelukken en misdaden gepleegd door Amerikaans militair personeel en basisarbeiders.

Qr Code
Ga naar boven