Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Aardverschuiving

De Aardverschuiving van Rio de Janeiro 10 doden na het vernietigen van huizen door kei

Buitenlands Nieuws: Aardverschuiving Rio de Janeiro, Brazilië: Redders, bewoners en werknemers van Niteroi Cleaning Company inspecteren het gebied getroffen door een aardverschuiving die plaatsvond aan de vooravond van de Morro da Boa Esperanca, Piratininga, na hevige regenval in Niteroi, de metropoolregio Rio de Janeiro, Brazilië, op 11 november 2018 Volgens brandweerlieden rolde een steen naar beneden en raakte gebouwen, waar 11 mensen levend gered werden maar 14 hun leven verloren.

Niteroi Rio de Janeiro

Ten minste 14 mensen zijn in Brazilië omgekomen nadat een aardverschuiving op hun huizen in de zuidoostelijke stad Niteroi in de staat Rio de Janeiro plaatsvond, zeiden functionarissen zondag.

De tragedie sloeg in de vroege uren van zaterdag na hevige regenval, waardoor een enorme rotsblok van een helling gleed en ten minste negen huizen en een pizzeria trof.

Levende Gered

Elf mensen werden zaterdag levend gered, maar vier vermisten werden dood gevonden in de vroege uren van zondag, volgens de lokale bevolking. Twee geredde personen bleven in kritieke toestand.

"Het heeft de afgelopen twee dagen veel geregend, Niteroi was in een staat van aandacht en alert ... De gemeenschap werd op de hoogte gebracht van de situatie, met de aanbeveling dat ze veilige plekken vinden om te blijven," vertelde brandweercommandant Roberto Robadey aan Globo News .

Niteroi Burgemeester Rodrigo Neves vertelde een persconferentie dat het gebied niet als een groot risico werd beschouwd.

Maar de voorzitter van de buurtvereniging, Claudio dos Santos, zei dat een van de huizen op de hachelijke helling enige tijd geleden was verlaten vanwege het risico van instorting.

Robadey zei dat vroege informatie suggereerde dat niet alle huizen bezet waren ten tijde van de aardverschuiving.

In 2010 stierven bijna 50 mensen in een aardverschuiving na hevige regenval in Niteroi, die via een rekkende brug verbonden is met de stad Rio de Janeiro.

Qr Code
Ga naar boven