Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

synagoge

8 doden bij de boom van het leven synagoge in Pittsburg.

Een verdachte is gearresteerd na een schietpartij in een synagoge in Pittsburgh, Pennsylvania. Ten minste acht mensen zijn dood gerapporteerd en drie officieren zijn gewond. Politie radio chatter suggereert dat de verdachte officieren vertelde dat "al deze joden moeten sterven" en hij "niet wil dat een van hen leeft" voordat hij wordt vastgehouden.

De schutter had een AR-15 en een Glock-pistool bij zich. Een extra wapen werd gevonden bevestigd aan de enkel van de verdachte en een pistool in zijn tailleband. Een 'militair stijlpakket' werd binnen de synagoge gecontroleerd na meldingen van een explosief.

LINK VIDEO

De opnames vonden plaats in de synagoge Tree of Life aan de Wilkins Avenue. Hij schoot blijkbaar op agenten toen ze ter plekke aankwamen, en dwong hen hun voertuigen als schilden te gebruiken. De woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er meerdere mensen zijn neergeschoten, maar heeft geweigerd de exacte cijfers te bevestigen. Drie officieren waren onder die neergeschoten.

KDKA's Andy Sheehan heeft gemeld dat acht mensen zijn overleden. Anderen zijn neergeschoten, maar de omvang van hun verwondingen was op dit moment onbekend.

Details van dramatische politie impasse met de schutter ontstonden via politie-radio-uitzending op de Broadcastify-website. Een officier ter plaatse heeft zijn collega's op de politieradio verteld dat er 'vier in het atrium zitten'. Een andere zei: "Ik heb er een in leven."

Qr Code
Ga naar boven