Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

doden kolenmijn

Buitenland - China Mijnongeval: Negentien mijnwerkers zijn dood gestorven in Oost-China na een mijnongeval eerder deze maand waarin 22 mensen vastzaten, meldden de staatsmedia maandag. De tunnel waar de mijnwerkers aan het werk waren, werd aan beide uiteinden van de mijnbouw geblokkeerd door steenkool na hoge druk veroorzaakt, waardoor stenen uiteen vielen en braken..

 

Slechts één mijnwerker is tot nu toe gered.

kolenmijn

Meer dodelijke ongevallen zoals die waarbij minstens 104 Chinese mijnwerkers onlangs zijn gedood, zijn onvermijdelijk, aangezien China afhankelijk blijft van steenkool om zijn energie-hongerige economie voeden, zeiden experts, zelfs toen China zijn toezegging tot schone energie aan de vooravond van de belangrijkste besprekingen over klimaatverandering in Kopenhagen verkondigde, waarschuwden analisten dat zwaar vervuilende steenkool hier de belangrijkste bron van energie zou blijven voor ten minste de volgende decennium.

Hulpverleners die werkten om de tunnel te ruimen, hebben zondag zes lichamen teruggevonden. Twee mijnwerkers bleven vanaf maandagochtend niet meer opgenomen.

Het ongeluk vond plaats in een mijn in eigendom van Longyun Coal Mining Co. Ltd. in Yuncheng County in de provincie Shandong.

Dodelijke mijnongevallen komen veel voor in China, waar de industrie een slecht veiligheidsrecord heeft, ondanks pogingen om de productieomstandigheden voor steenkool te verbeteren en illegale mijnen te bestrijden.

In december 2016 hebben explosies in twee afzonderlijke kolenmijnen in de regio Binnen-Mongolië en in de noordoostelijke provincie Heilongjiang ten minste 59 mensen gedood.

Eerder dat jaar werden 33 mijnwerkers gedood bij een mijnexplosie in oktober in de zuidwestelijke gemeente Chongqing en in september werden minstens 18 mensen gedood bij een mijnontploffing in de noordwestelijke Ningxia-regio.

Volgens China's National Coal Mine Safety Administration, zag het land 375 met kolenmijnen samenhangende sterfgevallen in 2017, een daling van 28,7 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Ondanks verbeteringen is "de situatie van de productie van kolenmijnveiligheid nog steeds grimmig", zei het bureau in een verklaring na een veiligheidconferentie over kolenmijnen in januari.

Qr Code
Ga naar boven