Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

rutte III regering

inkomensgroep, Geld halen wat er te halen valt

Regeerakkoord Rutte III, die de laagste inkomensgroep armer maakt zorgt voor ernstige problemen onder de bevolking, het is belangrijk voor ieder om nu alvast geld te innen. Wat ze u afpakken haalt u weer terug, lees verder.

Eerst even de Software

Vele hebben in het vorige artikel een bestand kunnen downloaden, om uw eigen inkomsten zoals uitgaven in te kunnen voeren. Echter niet iedereen, heeft de mogelijkheid om om software te kunnen kopen om dat bestand te kunnen gebruiken.

Een oplossing is het volgende; U schrijft ons aan via onze contact formulier en een aanvragen, onderwerp "verzoek software" De zelfde dag of een dag nadien, krijgt u van ons direct een reactie terug met een download link erin vermeld. (lees wel even de readme bestand)

Dit is niet nieuw

Wij hebben niet het wiel uitgevonden, echter door alle stres, spanningen en vele andere zaken die in uw leven speelt, is het overzicht kwijt.

U kunt voordat u ooit de beslissing zult nemen, om onder budget beheer, beschermingsbewind en of wellicht onder de WSNP komt te vallen, haalt u eerst geld binnen, en dat geld moet u absoluut altijd achter de hand houden en niet meer over praten. Besteed het geld niet, voor openstaande rekeningen, en of voor nieuwe betalingsafspraken. Dat stadium bent u dan wellicht al gepasseerd, dus hou alles achter in een kluis of waar dan ook in huis en niet op de bank zetten.

Dat geld dat wat u nadien zult ontvangen, moet eigenlijk gebruikt worden voor voedsel. Zodra u namelijk straks wel ergens onder enige bewind komt te staan, is het verstandig om alle geld wat u bezit te verdelen over de aantal maanden per jaar, om bijvoorbeeld bij kerst en of nieuwjaar iets extra's te kunnen kopen aan voedsel. Zoals wij eerder hebben aangegeven, dat dit verschillend is per persoon wat u aan voedselgeld krijgt per week kan dit ongeveer liggen vanaf een week bedrag van 40,- tot misschien 50,-

Waar is geld te halen?

Nou, er zijn diverse mogelijkheden dat waar u aan een hele boel geld kunt komen.

Goed we gaan van start, als eerste onderwerp woonlastenfonds

  • Woonlastenfonds kunt u voor in aanmerking komen, dit alleen bij uw eigen gemeente. Zoek dan ook eerst op uw gemeente website naar woonlasten fonds. Hopelijk wordt u daar direct doorverwezen naar en aanvraag formulier. De hoogte ervan is niet bekend bij Nieuwsberichten, gezien dat iedere gemeente een ander bedrag hanteert. Ook kan het de volgende jaar weer anders zijn, dat er wellicht geen extra potje wordt gebruikt in uw gemeente voor woonlastenfonds.

Recht op Individuele inkomenstoeslag

  • Recht op Individuele inkomenstoeslag, kunt u ook aanvragen. Dit bedrag ligt momenteel in 2017 op 1 maal per jaar, en dat bedrag kunt u van deze website in zijn geheel bekijken.

Nu gaan wij een stuk verder, echter nu zou u eigenlijk alles dat wat u moet betalen aan huur, gas, elektra, water, verzekeringen, inkomsten, paspoort en of ID kaart, bank afschriften en zo verder al voor u hebben liggen.

Heeft u dat gedaan, en u beschikt over printer die ook kan scanner, die zult u nu keihard nodig hebben. Gezien dat alle papieren dat wara zij om vragen, zult u op den duur na het invullen moeten toevoegen. Het verstandigste is zeker om dat gelijk te doen, anders zal de afwerking in het geheel zeer lang gaan duren. Individuele inkomenstoeslag kunt u ieder jaar opnieuw aanvragen, echter lees wel even duidelijk dat wanneer het in uw situatie weer mogelijk zal zijn om de Individuele inkomenstoeslag aan te vragen.

Goed daar gaan we dan, op de website "Op welke tegemoetkomingen heeft u recht?" Bekijk zeer rustig de website, en lees goed waar ze om vragen en vul dan de correcte informatie in. Laat als u blieft niets achter om niet te beantwoorden en of hoeven ze niet te weten, zal alleen in uw nadeel werken op den duur.

Aan het einde van alle vragen, komt u ineens op een pagina, dat waarop staat vermeld waar u allemaal recht op heeft. Wellicht is in uw situatie het geval dat alles ineens groen staat of enkele ervan, dat maakt niet uit geld is geld toch? Schrijf alles op waar u recht op heeft, heeft u dat gedaan, dan drukt u op verzenden. Vanaf dat moment is het afwachten dat wanneer u bericht krijgt vanuit uw gemeente, dat kan zijn per direct al per mail met daarin vermeld uw ZAAKNUMMER. Die is ongelooflijk belangrijk dat u dat e-mailtje zeer goed bewaard en op schrijft.

Zoals wij al eerder hebben vernoemd, alle geld moet en mag alleen besteed worden aan dat gene dat waar u het voor nodig hebt. Het risico die u namelijk loopt dat u het bijvoorbeeld aan feesten uitgeeft, en of aan andere nutteloze zaken, is de kans namelijk groot dat u alles terug moet betalen. Met name bijzondere bijstand, hou dit dus goed in uw geheugen. Alle kassabonnetjes MOET u bewaren, ze kunnen nadien controle uit gaan voeren dat ze bewijsstukken willen zien.

U kunt het ook zo doen, doordat alle geld hopelijk nog niet verdwenen is, dat u aangeeft "Wij zijn er nog niet uit dat waaraan wij het geld willen besteden, gezien dat de prijzen momenteel er hoog ligt om daar geld aan uit te geven." Hiermee geeft u dan ook al aan, dat het geld er nog is, maar niet verbruikt is. Als de vraag komt, "heeft u aan bank afschrijft waarop dat geld staat vermeld" geeft u aan "nee dat heb ik niet, ik heb dat bedrag juist niet op een bankrekening gezet, gezien dat dit anders als inkomsten gezien wordt." of "ik ben niet verplicht om al het geld in 1 keer op te maken, en niet verstandig zal zijn om direct de duurste te kopen." Niets gelogen, maar wel het geld veilig gesteld.

Nieuwsberichten redactie vindt het tijd om ook voor de laagste inkomstengroep op te komen met eventuele oplossingen. Hopelijk hebben wij iets eraan bij kunnen dragen, om u verder te helpen, wat de regering Rutte III van u afpakt weer via spijtig genoeg met omwegen dat terug te halen.

Qr Code
Ga naar boven