Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

rutte III

Kwetsbaarheid laagste inkomensgroep er nog meer op achteruit gaan

In het debat gisteren Rutte III, is de opstelling van Rutte duidelijk geworden dat kwetsbaarheid laagste inkomensgroep er nog meer op achteruit gaan. (Tips, adviezen en downloads)

kwetsbaarheid laagste inkomensgroep

Uit de debatten van Rutte die nu al zijn gevoerd, zullen de laagste inkomstengroep actie moeten onder nemen. Nieuwsberichten is dan ook druk bezig geweest, om info zoals downloads te plaatsen die u kunt gebruiken om diverse zaken op een rij te krijgen.

LET OP: Na dit artikel, zullen wij alsnog een tweede artikel aanmaken.als koptekst "Regeerakkoord Rutte III, Kwetsbaarheid laagste inkomensgroep (2)"

Afgelopen dagen gepresenteerde plannen van het nieuwe kabinet Rutte III zijn ziekmakend, en dan bedoel ik ook letterlijk ziekmakend! Het is heel banaal: om de begroting rond te krijgen, gaat het kabinet het huidige belastingtarief van 6% naar 9% verhogen. Hierdoor wordt al het groente en fruit straks duurder. Maar met wortels en prei hoor je geen begrotingsgaten te dichten!

Hoe vals kan de start van een nieuw kabinet zijn?

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen, en mensen met de laagste inkomsten zullen nu dan alvast ervoor moeten zorgen om niet verder in de problemen te komen door schulden. Schulden, deze die ontstaan door het regeerakkoord Mark Rutte. In het debat was het zeer duidelijk dat de laagste inkomsten er der maten erop achteruit zullen gaan, waar Rutte III als een wals overheen gaat bij de laagste inkomensgroep. Ook is duidelijk geworden zoals dit eerder is voorgevallen, dat Rutte de kwetsbare groep niet erkend als armste in onze samenleving. Er bestaat geen armoede zegt Rutte in Nederland, typisch een eigen eiland beleid zoals illusie waarin hij zich begeeft.

Het niet willen accepteren, dat er daadwerkelijk steeds meer armoede onder de Nederlandse bevolking aan het ontstaan is, door een beleid die Rutte III stellig blijft uitvoeren. Nieuwsberichten heeft des tijds al twee maal aan toe, een artikel geschreven, hoe momenteel de laagste inkomstengroep ervoor staan. Ook Nieuwsberichten heeft niet stil gezeten, en heeft dan ook de politieke regeringslijders aangeschreven met officiële bewijsstukken van inkomsten zoals uitgaven per maand.

Er was hoop tijdens het debat op de datum 2 november, maar daar zullen wij later op terug komen in wellicht volgende artikel.

€ 12,- vooruitgang kwetsbaarheid laagste inkomsten groep

In 2016, "zouden" vele Nederlanders ongeveer vanaf € 12,50 t/m € 25,00 in koopkracht erop vooruitgegaan.

Iedereen kon dit na berekening via een "Hoe zit het met jouw koopkracht? Check het met onze tool" deze die u hier alsnog terug kunt vinden Nieuwsberichten heeft toen al zeer duidelijk aangegeven, dat dat alles een verkiezingsstunt was, en de bevolking blij maakt met een dode mus.

Toen was het al duidelijk zoals wij dit op een rij hadden gezet, dat voordat u dit bedrag ooit in uw handen zult krijgen, allang verdwenen was door andere verhogingen. Hierin hebben wij van Nieuwsberichten gelijk in gekregen, dat de laagste inkomsten bij voorbaat er absoluut niet op vooruit zouden gaan maar achteruit.

Zoals in 2016 al het geval was, is wederom voor herhaling vatbaar voor 2018.

Exact op de zelfde werkwijze die Rutte des tijd zijn plannen heeft uitgevoerd, is dit nu weer het geval. De € 12,- vooruitgang kwetsbaarheid laagste inkomsten groep, is allang al weer verdwenen als sneeuw voor de zon. Hierin zullen wij kort zijn op welke punten de € 12,- vooruitgang in koopkracht is verdwenen.

 • Zorgkostenverzekering van € 131,- verhoogd naar € 137,-, dit is al een verhoging van € 6,-
 • Zuivel producten is in de laatste 2 maanden al gestegen met een verhoging die ligt tussen € 0,50 cent tot maar liefst € 1,- op alle andere producten.
 • Energie maatschappijen, alles zal ook in het volgende jaar verhoogd worden, spijtig genoeg zijn daar nog niet exacte % percentage van bekend.
 • Groente en Fruit, wordt de BTW in verhoogd, en zonder dat u er eigenlijk bij stil staat is dat nu al het geval dat de prijzen behoorlijk verhoogd zijn.

Nu hebben wij het nog niet eens over andere verhogingen zoals;

 • Huur
 • Alle andere verzekeringen
 • Verontreinigingsheffing

Uit dit alles kunnen wij al uit opmaken, dat de laagste inkomstengroep er absoluut niet op vooruit zal gaan, maar juist meer erop achteruit gaan. Zoals dit in ons eerdere artikel was geschreven, dat iemand er in 1 jaar tijd per maand een € 65,- erop achteruit is gegaan. Uit de berekening kwamen wij hier achter, dat de persoon in kwestie eerst een voedsel bedrag per maand had van € 200,- is terug gevallen in de laatste 3 maanden van 2017 naar € 145,- per maand.

Dit hadden wij toen dan maar niet vernoemd, maar kleding kopen zit er dan echt niet meer bij om die te kunnen kopen. Zoals in de persoon zijn situatie al een behoorlijk frustratie was om ons aan te schrijven was, dat er zelfs geen geld meer aanwezig was om zich verder te laten onderzoeken naar de geconstateerde kanker. Laat hier geen misverstand over bestaan, zelf met een WMO taxi pas, dat een ritje van heen en terug € 10,- niet eens meer op te brengen was. Echter die taxi kosten zijn duurder geworden, omdat het onderzoek nu plaats vindt in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam. Dat ritje per keer is een totaal van € 16,- Het mag dan ook wel duidelijk zijn, dat dit in en in triest is om men niet te kunnen laten onderzoeken in het AVL.

Nieuwsberichten Advies

Nu belanden wij op de moeilijkste opgaven die er bestaat, iedere kwetsbaarheid laagste inkomsten groep zou nu voor 2018 een keuze moeten gaan maken.

 • Als u onder de kwetsbaarheid laagste inkomsten groep valt, pak een pen en papier en schrijf daadwerkelijk alle uitgaven op zoals:
  • Gas/elektra
  • Water
  • Verzekeringen
  • Huur
  • Telefoon
 • Schrijf op een andere papiertje de uitgaven op van uw uitgaven aan voedsel.

Ook hier zullen wij dan ook een voorbeeld document plaatsen die u kunt downloaden.

Zoals ook een document, om een boodschappen lijstje te maken en te berekenen, kunt u hier downloaden

De boodschappenlijst, zijn ongeveer de nu gehanteerden prijzen van voedsel producten.
Alle prijzen en of bedragen die u invuld, wordt helemaal voor u berekend.

Dat wanneer u toen al niet rond kunt komen met uw inkomsten, dan zal inderdaad de moeilijkste opgaven moeten worden uitgevoerd. De keuze die men normaal gesproken totaal niet zal nemen, en wellicht na dit te hebben gelezen nog niet zal uitvoeren. Maar dan zullen wij ons toch wel zeer duidelijk af moeten vragen, of u blijft doorgaan hoe het nu allemaal verloopt en dat er wellicht al zovele betalings-afspraken zijn gemaakt met diverse partijen, straks totaal in het water zullen gaan vallen.

Of u nu al betalingsafspraken hebt, zijn dit al schulden, hoe u het wend of keert. Zo ook, dat u al op het randje staat van de afgrond, gezien dat het namelijk verspreiden is door de betalingsafspraken die u heeft gemaakt. Dat is absoluut geen leven meer, om iedere maand der mate in de stres te zitten of u het wel of niet meer kunt betalen.

Een Intake gesprek

Wat is er loos met een intake gesprek en met wie bedoelen wij?

Door de stres en spanning kan men zeer veel dingen over het hoofd zien, en met een intake gesprek kan men meer duidelijkheid verkrijgen hoe u exact ervoor staat of het verstandig zou zijn om u zelf onder beschermingsbewind te plaatsen en of wellicht budget beheer.

Zijn er voordelen?

Ja zeker er kunnen voordelen zijn, om zich onder beschermingsbewind te plaatsen voordat het daadwerkelijk te laat is. Te laat willen wij hiermee aangeven, dat u zo in de schulden terecht bent gekomen, dat er dan absoluut geen weg meer terug zal zijn dat u daadwerkelijk alles kwijt raakt. Hiermee bedoelen wij dan ook, uw huisraad. En dan is de hek van de dam helemaal uitgelopen dat u straks helemaal niets meer te zeggen hebt over uw inkomsten. Hiermee bedoelen wij dan weer, WSNP, uw zal daar dan onder geplaatst worden afhankelijk hoe hoog de schulden zijn. Dat traject zal dan zeker een 4 jaar tot maar liefst 6 jaar duren, voordat u dan misschien weer uw eigen inkomsten kunt beheren.

De voordelen om alles uit handen te geven zijn dan ook?

 1. Geen zorgen meer
 2. Geen stres
 3. Er worden afspraken gemaakt met bedrijven, waar u normaal gesproken geen toegang tot hebt omdat voor elkaar te krijgen.
 4. Uw wordt "beschermt" dat het niet zover zal komen dat u uw huisraad kwijt raakt of zelfs uit uw woning gezet zal worden.

Nadelen/Voordelen

 1. Uw vakantiegeld, zal in buffer gezet worden dat waar u geen zeggenschap meer over hebt.
 2. Per week of per maand voedsel geld, de hoogte ervan ligt aan de hoeveelheid buffer al is opgebouwd
 3. Standaard voedselgeld ligt ergens vanaf € 40,- of wellicht € 45,- euro per week voor een alleenstaande.
 4. Absoluut geen inspraak meer en of dat u een andere telefoonmaatschappij kunt uitkiezen of zelfs niet eens mag beslissen of u kleiner wilt gaan wonen.
 5. U mag in het algemeen geen nieuwe overeenkomsten meer aangaan.
 6. Naar gelang hoeveel buffer er is opgebouwd, is er wellicht een mogelijkheid om wat extra voedselgeld te vragen voor de feestdagen/nieuwjaar.

Wat wij aangaven, het is en zal de moeilijkste keuze worden die u moet gaan maken, om straks daadwerkelijk weer zelf de draad op te pakken. Of u zit een 3 tot 4 jaar in de WSNP als u nu niet actie zult gaan ondernemen, of dat na een periode van wellicht 2 jaar zelf weer de draad kunt oppakken.

Welke bewindvoering kan u helpen?

Uit de vele reacties die wij binnen krijgen, van mensen die amper nog rond kunnen komen, hebben wij een e-mail mogen ontvangen van iemand die des tijd zeer goed geholpen werd door een bewindsvoering.

De schulden lagen toen op hoger dan 70,000,-

Door zelf zeer goede stappen te ondernemen, zoals deze persoon dat heeft gedaan, heeft hij per direct bij de rechtbank een zeer groot voordeel behaald. Dat voordeel was namelijk de stappen vooraf, de persoon had zich zelf eerst aangemeld voor beschermingsbewind. De volgende stap, mentorschap en direct de aanvraag om zich zelf onder de WSNP te plaatsen. De rechtbank ziet dit als een wil om uit de schulden te komen, dat wat meer gewaardeerd zal worden als men ineens voor de rechtbank komt te staan dat het eigenlijk al veel te laat is dat dit gebeurd is.

Wat gebeurde er in de rechtbank?

Door alle stappen goed te hebben doordacht, kwam de grootste verwachting die zelfs niet 1 had kunnen bedenken. De schuld die de persoon had, had de rechtbank ook door dat zeer veel schulden extra opliep door machtsspelletjes en misbruik maken van mensen die toen al der mate in de schulden waren gekomen. De rechtbank besloot dan ook, om maar 1 jaar WSNP toe te wijzen. Zodra de rechter eenmaal met de hamer op de tafel slaat, zijn eigenlijk al alle schulden kwijtgescholden. Echter in dat ene jaar was hij wel alle zeggenschap kwijt, en moet leven naar de eisen die een WSNP bewindvoerder moet uitvoeren.

De persoon in kwestie gaf te kennen, dat hij eerder die keuze had moeten maken om zichzelf eerst onder beschermingsbewind te plaatsen, dit had veel minder stres, spanningen en slechte nacht rusten bespaard gebleven. De persoon in kwestie gaf ons dan ook de volgende gegevens door, dat waar u daadwerkelijk geholpen wordt, en dat u na een bepaalde periode zelf alles weer op een rij heeft zoals u het voorheen ook had in de normale tijden zonder zorgen.

Adres:: Hartholt Bewindvoering
Postbus 3
8140 AA Heino
Telefoon: 0572-390333
Fax 0572-390311
Email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kantoortijden: maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 17:00 uur
Telefonisch spreekuur clientèle: maandag tot en met vrijdag van 9:00 uur tot 11:00 uur.

Vraag stellen:
Heeft u een vraag dan kunt u die hier stellen door een mail te sturen. U krijgt binnen 2 werkdagen een reactie.

Bekijk gewoon eens Hartholt bewindsvoering website, en lees waar u mee te maken krijgt, en maak dan een intake afspraak. Een intake afspraak kan veel meer duidelijkheid geven welke stappen er ondernomen moeten worden, voordat het daadwerkelijk te laat zal zijn.

Een 3 jaar verder, is opgemerkt dat de inkomsten zoals bij het beleid van Rutte III al duidelijk naar voren is gekomen dat de laagste inkomsten weer erop achteruit gaan, heeft deze zelfde persoon zich weer aangemeld om onder bewindsvoering te laten vallen. Ondanks dat er geen schulden zijn en betalingsafspraken, vind de persoon in kwestie nu de belangrijkste stap voor 2018 zich weer veilig te stellen voordat het weer te laat is.

Qr Code
Ga naar boven