Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

vervuiling

Een beter milieu begint ook bij jezelf ?

Onder Milieuverontreiniging verstaan we de door de mens teweeggebrachte afgifte van stoffen en energie aan het milieu in zo grote hoeveelheden of intensiteiten, dat deze nadeel voor de gezondheid van de mens of aanmerkelijke hinder opleveren en/of schade berokkenen aan andere organismen of ecosystemen. Klopt bijna helemaal, echter moeten er ook wetten komen voor bedrijven voor onze producten.

Supermarkten

Supermarkten

Het is van het zotte zodra wij allemaal eens goed om ons heen kijken, dat wat er aan producten in een winkel opgesteld staat.

Neem nu alleen maar eens de afdeling desserts, achter 12 glazen koelingsdeuren staat tot 2 meter hoog allemaal desserts. Alle producten zijn uit het basis recept melk geproduceerd, het verschil zit het hem in de samenstelling wat erin toegevoegd is. Dit “kan” eventueel natuurlijke producten zijn, echter een 5% ervan. De rest is allemaal toegevoegd chemische stoffen zoals kleur en smaakstoffen, waarvan het meeste bekend staan dat het ongezond is voor het lichaam.

Waarom 13 verschillende desserts met de smaak vanille, waarom 13 verschillende desserts met de smaak aardbei en zo verder.

De smaak van desserts heeft totaal niets te maken met de 5% toegevoegde natuurlijk vruchten in het desserts. Wat eraan toegevoegd is zoals de hoeveelheid suiker, geur en smaakstoffen bepalen dat of u de desserts lekker vindt of niet. In elk product moet er hoeveelheid vruchten in zitten de 5%, anders mag een fabrikant het bijvoorbeeld niet aardbeien desserts noemen.

Als u echt aardbeien desserts wilt hebben, haalt u 1 kg aardbeien en yoghurt en voeg daar de hoeveelheid zoetstof eraan toe dat het uw smaak heeft bereikt zoals u dat wilt hebben. En 1kg aardbeien is absoluut geen 5%. De hoeveel desserts die uitgestald staan is totaal waanzinnig veel, dat moet anders.  Echter is daar wel vast een probleem, gezien als het aantal desserts zal worden teruggedrongen worden in de schappen, zal dit ook werkplaatsen verdwijnen. Dan is dat maar zo, of hebt u liever toch het chemische desserts op tafel, gezien dat er niets natuurlijk aan zit.

Nieuwsberichten pleit er dan ook voor, om zoveel mogelijk zuivelproducten, snoep en koeken te laten verwijderen uit supermarkten.

Verpakkingsmateriaal

Verpakkingsmateriaal

Afvalstoffenheffing die worden ieder jaar steeds hoger, en dat mag toch wel heel erg verontwaardig vernoemd worden.
Ik meen toch wel daadwerkelijk, dat steeds meer huishoudens hun vuilnis scheiden van elkaar en zo dit aanleveren aan de weg. Het scheiden van afval, zoals dit wordt aangeven hergebruikt kunnen worden. Door het zelf al scheiden van huisvuil, zijn er ook minder personeel voor nodig om het proces van hergebruik te bevorderen.

Het is echt wel een feit geworden, dat de hoeveelheid huisvuil meer is geworden. Dit komt omdat er steeds meer verpakkingsmateriaal om een product wordt aangebracht. Meer papier, plastiek en plastiekfolie wordt aan een product toegevoegd voor de sier.

Het product, dan een plastiek aluminium folie wordt eromheen gedaan om het product te beschermen tegen omgeving invloeden en om het product vervaldatum te garanderen. Dat kunnen wij nog wel voorstellen, echter om dan nog eens meerder verpakkingsmateriaal erom heen te wikkelen is een totale verspilling in het geheel. De smoezen stapelen zich op, zodra wij het over verpakkingsmateriaal hebben die onnodig zijn. Het aanzicht van een product en wij moeten onze bedrijfsnaam erop kunnen vertonen. Natuurlijk ook de samenstelling en de reclame die gemaakt wordt voor iedere label waarop vermeld staat hoe gezond het product wel niet is.

Wij leven in 2017, en de techniek zoals innovatie technieken zijn zeer voorsteven dat op iedere verpakkingsmateriaal tegenwoordig ook de informatie gedrukt kan worden. Nieuwsberichten pleiten er dan ook voor, dat alle fabrikanten verplicht wordt om hun verpakkingsmaterialen te verminderen van hun producten. Dat zal ook eens een hele hoop vervuiling tegen gaan.

Plastiek verpakkingen

Plastiek verpakkingen

Plastiek verpakkingen dat waar ook melkpakken onder verstaan wordt, is ongelooflijk slecht voor de mens. In dat soort verpakkingen waar plastiek aan de binnenzijde is aangebracht, bevat namelijk zeer schadelijke chemische stoffen. Dit zelfde is ook bij blik verpakkingen waar plastiek aan de binnenzijde is aangebracht. We noemen er twee voorkomende aandoeningen van plastiek verpakkingen, impotentie en kanker bevorderend.

Kranten & Reclamefolders

Kranten & Reclamefolders

Kranten aan huis gratis en wel twee keer in de week. Reclamefolders ligt per gemeente verschillend.

Gratis kunt u er wel vanaf halen, u betaald al namelijk voor die kranten zonder dat u er bewust van bent. In de afvalstoffenheffing en andere kosten die u ieder jaar op de deurmat krijgt aan rekening, betaald u al voor die krant aan huis.

Nu zijn er twee opties, de ene optie is om dat soort kranten te verbieden. Als dit verboden wordt zal er ongelooflijk veel vervuiling bespaard worden. We zullen eens een aantal cijfers voor u op een rijtje zetten.

Een inhoud vuilniscontainer is 240L, dat wil aangeven 240KG.

Prijzen oud papier

Onderstaande prijzen geven een beeld welke vergoedingen u bij ons kunt verwachten.

De hoeveelheden, kwaliteiten en betalingscondities bepalen de hoogte van deze vergoedingen.

Prijzen in euro's per 1000kg:
SOORT  PRIJZEN *
Bont (los papier en karton)         € 70,= - € 80,=
Karton (los)         € 70,= - € 80,=
Balen karton       € 100,= - € 110,=
Folders                 € 70,= - € 100,=
Kranten                € 95,= - € 105,=
Kleurschrijf (kantoorpapier)       € 95,= - € 105,=
Multi ("glad" wit papier met opdruk)      € 90,= - € 110,=
Wit schrijf (wit papier zonder kleur)        € 175,= - € 200,=

Zodra wij eens een jaar lang alle kranten bewaren in 1 container, kunt u na een jaar 25,- afgerond aan contant geld terug verdienen om dit zelf aan te leveren bij uw gemeente of handelaar. Deze berekening is gebisseerd op 1 pers huishouden. U kunt dan zelf verder wel berekenen hoeveel u terug kunt verdienen per maand bij meerdere huishoudens en afval aan reclame en kranten per week.

Uit ervaring dat hoe mensen zijn, zal alle oude papier gewoon aan de weg kant worden aangeboden.  Wel jammer omdat u namelijk er eerst geld voor betaald dat waar u dacht dat alles gratis was, en nadien bied u het weer aan de weg zoals uw geld voor de tweede maal.

Nederland telt 4 814 453 meerpersoonshuishouden dat zijn er twee. 480kg kranten en reclame per week. 480 x 4 814 453 = 2310.94KG aan aval per week. Per jaar komt dit ongeveer op een totaal aan 27731.28KG afval papier. Het mag wel duidelijk zijn dat dit een behoorlijke vervuiling blijkt te zijn voor niets.

Waar het allemaal om te doen is, geld besparing en een schoner milieu algemeen. Lucht kwaliteit is namelijk hier ook van groot belang, zoals wellicht vele willen wij streven naar een schoner luchtkwaliteit en dat kan bereikt worden om zelf eerste stappen te zetten.

sticker

Weiger iedere krant en reclame die u door uw brievenbus krijgt. Plak een sticker op uw voordeur, en u zult zien dat bedrijven zoals drukkerijen gedwongen worden om te stoppen met vervuiling. U kunt ook net doen als u dit niet gelezen hebt, en doorgaan op de oude voet. Bedenk wel, dat ergens in het volgende jaar na de verkiezingen iedereen extra belasting geld zal MOETEN betalen voor luchtverontreiniging.

Nieuwsberichten pleiten er dan ook voor, dat het verboden moet worden om reclame zoals dagkranten aan huis te leveren. Zoals wij eerder hebben beschreven, in 2016 zijn er voldoende opties om reclame en of nieuws in huis te krijgen. Zoals aanmelden op een website dat u per mail alle reclame aanbiedingen ontvangt. Nieuws kan ook via diverse website van uw eigen gemeente worden terug gelezen.

Dit is nog maar een zeer klein gedeelte, waar wij nu over willen schrijven over vervuiling terug dringen. Er zijn nog zoveel meer producten wat terug gedrongen kan worden als u zoals uw eigen gemeente of regering aan mee wilt werken. Echter u kunt de eerste stap zelf uitvoeren, het zal u een hoop geld besparen ieder jaar wat u betaald aan afvalstoffenheffing.

Heeft u zelf ideeën, maak dit kenbaar hieronder met uw reactie.

Qr Code
Ga naar boven