Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

verwarde

Dode na incident met politie Waddinxveen was verwarde man

De man die vanochtend overleed bij een incident in Waddinxveen waarbij agenten waren betrokken, was een verwarde 39-jarige Hagenaar, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag. We moeten oppassen dat wij allemaal niet onder de noemer "verwarde" mensen komen te staan wat dan je leven kost.

Bewijs

Het enige bewijs wat aangeleverd werd, is de video opname hieronder

Verwarde man

De vraag die men hier kan stellen is het volgende, is het in het recht van politie willekeurig of ongeacht iemand te stompen?

Op de website van de politie staat wel het volgende beschreven "Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.".

Het is spijtig genoeg niet te zien dat wat zich ervoor heeft afspeelde, zoals bijvoorbeeld.

  • Viel de verwarde man de politie aan?
  • Viel de verwarde man, omstanders aan?
  • Vernielde de verwarde man, gemeente objecten?
  • Wilde de verwarde man, zich zelf van het leven beroven?
  • Gevaarlijke rij gedrag?

Maar laten wij eerst eens even terug gaan naar de bewoording "verwarde man" nergens wordt daar enige bewijs getoond dat deze man daadwerkelijk een verwarde man was en onder enige behandeling stond of staat. Zodra wij dieper erop ingaan gaan, is het nogal makkelijk om iemand te vernoemen in de staatsmedia als "verwarde man" terwijl dit totaal niet het geval zou kunnen zijn. Het klinkt een stuk makkelijker om verwarde man/vrouw te vernoemen in de staatsmedia, omdat het dan veel makkelijk zal zijn om de gehele schuld bij het slachtoffer neer te leggen.

Maar zoals alle website hoofd koppen staat vermeld het woord "was", dus het ging een een man die verward was en toen niet meer

Medisch dossier

Klaarblijkelijk heeft ineens iedereen vanuit de staatsmedia toegang tot een medische dossier van iemand die verward is, anders zou men toch niet de tekst gebruiken "verwarde man". Dan mag het wel duidelijk zijn, dat als dit het geval zou zijn dat de man daadwerkelijk verward was, dan hadden ze dit moeten plaatsen op hun website. Als iedereen begint over fake nieuws en dat je met bewijzen moet aankomen, en dat men met naam en toenaam van je bron moet vermelden en geen anoniem naam gebruiken. Een benaming te geven aan iemand zoals in dit geval "verwarde man" moet je dat ook plaatsen op echtheid.

Nieuwsberichten is juist vanaf vorig jaar keihard bezig om ieder artikel te onderbouwen met bewijsstukken, om u juist te overtuigen van een daadwerkelijk gebeurtenis. Echter houd Nieuwsberichten één aspect zeer goed in de gaten, zodra het gaat om een buitenlandse correspondent. Zodra iemand zijn leven op spel zou komen te staan, door de naam van de correspondent te vernoemen , willen wij van Nieuwsberichten zich niet schuldig maken dat wanneer een correspondent daardoor om het leven wordt gebracht.

De Verwarde man zijn naam is namelijk Paul Selier.

Om de dode donder was Paul Selier niet een verwarde persoon, echter wat ons opviel was dat de auro waar Paul Selier in reed vrij nieuw blijkt te zijn.

verwarde persoon

Een ander punt aangaande deze auto, stond in tegenstelling rijrichting, zie foto. En dat waar Paul Selier om het leven is gebracht, is recht tegenover het politie bureau.

rij richting

Stompen

Zoals in de video duidelijk te zien is, dat de agent erop bleef stompen. Ondanks de bewoording "mee werken nu".

Iemand die al op de grond ligt, kan men beter ervoor zorgen dat de persoon in kwestie uitgeput raakt. Door uitputting, heeft men meer resultaat om handboeien om te doen. Met stompen aan de rechterzijde van een persoon, is de kans vele malen groter, dat er schade aan de lever en of nieren zullen ontstaan. Inwendige bloeding dus, die pas later kan uiten tot de dood van een persoon als daar geen medische hulp en of onderzoek naar verricht wordt.

Geen medische onderzoek naar verricht in het politie bureau, schande

Dan het volgende'

  • Waarom is er geen gebruik gemaakt van een taser?
  • Waarom is er geen gebruik gemaakt van peperspry?

Echter is aangegeven vooraf, dat op de eerste plaats de ambulance gebeld, echter nergens op de video is te zien dat er ergens een ambulance in de buurt stond. De doodsoorzaak van de man, een 39-jarige autohandelaar Paul Selier uit Den Haag en had een zoon en een dochter., is nog niet bekend, een patholoog doet daarnaar nu onderzoek, stelt het OM.

De koptekst

De koptekst zegt zeer veel, zoals dus "vewarde" en "verwarde 39-jarige Hagenaar", nou kijk aan dat is pas nieuws. Wel beschrijven dat het gaat om een verwarde man, maar de naam wordt niet vermeld. Men kan dus zeker in deze situatie zich gaan afvragen hoe ze dan wel weten dat het een verwarde man is, omdat hij in de video schreeuwt? Dat kan ook komen door de situatie waarin de persoon zich verkeerd, en of de overmacht en werkwijze die er wellicht vooraf heeft afgespeeld. Alle nieuws berichten die nu geplaatst worden door de staatsmedia, valt onder fake news. Als het om een verwarde man zal gaan, lijkt ons zeer sterk, zeker dat wanneer uit de informatie naar voren komt dat Paul Selier autohandelaar was

Qr Code
Ga naar boven