Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

HP

Honderden HP-laptopmodellen verborgen keylogging software

HP laptops hebben verborgen keylogger software, die alles wat op de keypads is getypt kunt opnemen met de vooraf geïnstalleerde Synpadics Touchpad software

HP-laptops

Een beveiligingsonderzoeker heeft onthuld dat sommige HP-laptops verborgen software hebben die alles wat op de keypads is getypt kan loggen. Meer dan 460 modellen zijn aangetast, die teruggaan tot 2012, volgens de lijst vrijgegeven door HP.

De ontdekking werd gedaan door onderzoeker Michael Myng die de keylogging-code vond in de voorgeïnstalleerde Synpadics Touchpad-software op HP-laptops.

Keyloggers nemen elke toets op die op een toetsenbord wordt ingedrukt. Dit betekent dat HP laptopgebruikers het risico lopen dat hun wachtwoorden, bankgegevens, privécommunicatie en zoekgeschiedenis zonder hun medeweten worden vastgelegd. De keylogger is standaard uitgeschakeld maar er is een risico dat deze kan worden geactiveerd door een hacker.

Beveiliging van de toetsenbord app beveiligt 31 minuten gebruikersgegevens, inclusief wachtwoorden, zoekopdrachten op het web

HP keylogger

Myng, die online bekend staat als "ZwClose," leerde over de keylogger toen hij de Synaptics Touchpad-software onderzocht om erachter te komen hoe de achtergrondverlichting van het toetsenbord kon worden geregeld. Myng heeft een softwarepatch uitgegeven om de keylogger te verwijderen en HP heeft een update voor stuurprogramma's voor getroffen laptops uitgebracht.

HP zegt dat noch het bedrijf noch Synaptics toegang hadden tot de bestanden en dat het was ingebouwd in de Synaptics-software om fouten te helpen opsporen.

"HP maakt gebruik van de touchpads van Synaptics op sommige van zijn mobiele pc's en heeft met Synaptics gewerkt aan oplossingen voor hun fouten voor HP-systemen met een schadelijke invloed, beschikbaar via het beveiligingsbulletin op HP.com", aldus HP. Het bedrijf heeft een lijst met getroffen modellen verstrekt.

Dit is de tweede keylogger code die dit jaar in HP-laptops wordt aangetroffen. In mei ontdekte het Zwitserse beveiligingsbedrijf Modzero een keylogger ingebouwd in de HP audio-driver.

Ook dit jaar bleek het bedrijf spyware applicaties te hebben geïnstalleerd op Windows 10-computers. Na een update van november begonnen gebruikers te noteren dat een HP TouchPoint Analytics client werd geïnstalleerd en dagelijks informatie naar HP-servers uploadde.

Qr Code
Ga naar boven