Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Great Barrier Reef

Diepgaande onder afsterven Great Barrier Reef

Grote zorgen over afsterven van Great Barrier Reef Australia Zonnebrandcrème chemicaliën, UV-B, nieuws – Feiten stelt een onderzoek in. Er wordt beweerd, dat Great Barrier Reef in Australiadoor klimaatverandering komt. Nu weten wij uit eigen onderzoek dat Great Barrier Reef door vele andere factoren aan het afsterven is. Maar dit is absoluut niet alleen in Great Barrier Reef gedeelte van Australie, op diverse andere delen van de wereld gebeurd dat het zelfde.

Australia

Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is 's werelds grootste koraalriffenstelsel, bestaande uit meer dan 2900 individuele riffen, en 900 eilanden die meer dan 2,300 kilometer (1,400 mi) uitstrekken over een gebied van ongeveer 344.400 vierkante kilometer ). Het rif ligt in de Koraalzee , aan de kust van Queensland , Australië.

Het Great Barrier Reef kan vanuit de buitenruimte worden gezien en is 's werelds grootste enkele structuur, gemaakt door levende organismen. Deze rifstructuur is samengesteld uit en gebouwd door miljarden kleine organismen, bekend als koraalpolypen. Het ondersteunt een brede diversiteit van het leven en werd in 1981 als werelderfgoedlijst geselecteerd. De Queensland National Trust noemde het een staatspictogram van Queensland.

Een groot gedeelte van het rif wordt beschermd door het Great Barrier Reef Marine Park , dat bijdraagt ​​tot het beperken van de impact van menselijk gebruik, zoals vissen en toerisme. Andere milieudruk op het rif en het ecosysteem zijn onder meer afloop , klimaatverandering vergezeld van massale koraalbleging en cyclische populatie uitbraken van de zeedoring. Volgens een studie gepubliceerd in oktober 2012 door de Proceedings of the National Academy of Sciences , heeft het rif meer dan de helft van zijn koraalbedekking sinds 1985 verloren.

Grote gedeelte van het grote rif van Australië is nu dood.


Grote delen van het Great Barrier Reef, dat zich uitstrekt over honderden kilometers van zijn meest ongerepte noordelijke sector, bleken onlangs dood te zijn, afgelopen jaar door oververhit zeewater. Meer zuidelijke delen rond het midden van het rif dat nauwelijks ontsnapt, bleken nu, een potentiële voorloper voor een andere die-off die sommige van de meest bezochte gebieden van kleur en leven zou kunnen beroven.

"We hadden niet verwacht dat we dit niveau van vernietiging van het Great Barrier Reef nog eens 30 jaar zouden zien", zegt Terry P. Hughes, directeur van een overheids gefinancierd centrum voor koraalrif studies aan de James Cook University in Australië en de hoofdauteur Van een krant op het rif dat donderdag wordt gepubliceerd als de omslagartikel van het tijdschrift Nature. "In het noorden zag ik honderden riffen - letterlijk twee derde van de riffen sterven en zijn nu dood."

 

Great Barrier Reef, Australia

 

De schade aan het Great Barrier Reef, een van 's werelds grootste levende structuren, maakt deel uit van een wereldwijde ramp, die al bijna twee decennia langdurig ontvouwt en lijkt te worden. In het papier hebben tientallen wetenschappers de recente ramp beschreven als de derde wereldwijde massale bleken van koraalriffen sinds 1998, maar veruit de meest wijdverspreide en beschadigende.

De staat van koraalriffen is een vertellend teken van de gezondheid van de zeeën. Hun nood en dood zijn nog een andere aanduiding van de ravages van de wereldwijde klimaatverandering.

Met dit laatste wereldwijde bleken in het derde jaar zeggen ze dat ze geen twijfel hebben over de verantwoordelijke partij.

Ze waarschuwden tientallen jaren geleden dat de koraalriffen in gevaar zouden komen als de samenleving de fossiele brandstoffen op een snel tempo brandt, waardoor broeikasgassen die de oceaan verwarmen, vrijkomen. Emissies blijven stijgen, en nu is de achtergrond oceaan temperatuur hoog genoeg dat elke tijdelijke piek een kritisch risico op riffen vormt.

Mogelijke oorzaak?

"Klimaatverandering is geen toekomstige bedreiging," zei professor Hughes. "Op het Great Barrier Reef is het al 18 jaar aan het gebeuren."

Koralen vereisen warm water om te bloeien, maar ze zijn bijzonder gevoelig voor extra warmte. Slechts twee of drie graden Fahrenheit van overmatige opwarming kan soms de kleine wezens doden.

Wereldwijd is de oceaan sinds de late 19de eeuw met ongeveer 1,5 graden Fahrenheit verwarmd, door een conservatieve berekening, en een beetje meer in de tropen, thuis voor veel riffen. Een extra kick werd geleverd door een El Niño weetpatroon dat in 2016 de piek bereikte en tijdelijk de oppervlakte van de planeet warmte, waardoor het warmste jaar in een historisch record dateert tot 1880.

Het was duidelijk vorig jaar dat de koralen op vele riffen waarschijnlijk zouden sterven, maar nu komen formele wetenschappelijke beoordelingen in. Het papier in Nature documenteert enorm koraal bleek in 2016 langs een 500 mijl gedeelte van het rif ten noorden van Cairns, een stad Op de oostkust van Australië.

Bleken wijzen erop dat koralen zijn onder hitte stress, maar ze niet altijd sterven en koeler water kan hen helpen te herstellen. De daaropvolgende enquêtes van het Great Barrier Reef, uitgevoerd eind vorig jaar na de deadline voor opname in het Nature paper, bewijzen dat grote riffen feitelijk zijn overleden en het waarschijnlijk niet snel zou herstellen, althans.

Wellicht grootste oorzaak!

Nieuws – Feiten, is een onderzoek gestart naar het verbleken en het afsterven van Great Barrier Reef.

Wij kunnen nog niet met een eventuele andere conclusie komen wat veroorzaakt het afsterven van Great Barrier Reef, echter uit de eerste onderzoek hebben wij al wel een vermoeden. In samenwerking met diverse onderzoekers zoals, KNMI, Biologen, geologen en de universiteit van Sydney of er spraken kan zijn van een overdosis van UV-B.

UVB en Ozonconcentraties

Reactie van een natuurlijke Phaeocystis-populatie op omgevingsfluctuaties van UVB-straling veroorzaakt door antarctische ozonuitputting

Tijdens de Australische lente van 1990 resulteerde de rotatie van de Antarctische poolcirkel in een tweevoudige verandering in ozonconcentraties (170-380 Dobson-eenheden) over gebieden van de marginale ijszone van de Bellingshausen Zee. De veranderingen in ozon veroorzaakten significante variaties in incidenten en in-water UVB-fluctuaties.

Fytoplankton-celdichtheid, nutriëntconcentraties, DNA-concentraties en stabiele koolstof-isotoopverhoudingen (δ13C) van organische en opgeloste anorganische koolstofvormige deeltjes werden gedurende een periode van 5 weken tijdens de ozonfluctuaties gevolgd. Phaeocystis was de dominante fytoplankton taxon en cijfers waren positief gecorreleerd met ozon en de δ13C van zeewater ΣCO2 en negatief gecorreleerd met nutriënten concentraties. >De dichtheden van co-occumng diatomen waren niet gerelateerd aan veranderingen in ozon, δ13C of voedingsstoffen. Deze observaties suggereren dat Phaeocystis sp. Reageert zeer snel en nadelig op verhoogde UVB-blootstelling en dat zeewater δ13C data een nuttig hulpmiddel kan zijn voor het beoordelen van de fysiologische toestand van mariene gemeenschappen in hoge breedtegraden ten opzichte van verhoogde UVB-niveaus.

Verhoogde UVB-niveaus

Verhoogde UVB-niveaus heeft absoluut een nadeel voor de mens zoals natuur, zoals al blijkt uit ons eerste onderzoek hiernaar.

UV-B heeft effecten op de huid,  Effecten op het oog, Veroorzaakt huidkanker, lichtveroudering van de huid en veel meer dan we eigenlijk dachten. Mensen kunnen zich wel iets beschermen tegen UV-B, met zonnebrand, echter wat absoluut niet bekend is de gevaren van zonnebrand creame.

Veel Zonnebrandcrème chemicaliën vallen in de klasse fenolen, waarvan bekend is dat ze via de placenta in de foetus terecht kunnen komen. Jongen van ratten die zijn blootgesteld aan zonnebrandcrème chemicaliën vertoonden algemene, schildklier- en reproductieve toxiciteit, waaruit blijkt dat onze eigen kinderen ook voorwerp zijn van dezelfde schadelijke veranderingen.


Effect Van Zonnebrandcrème door nieuwsberichten

Fenolen

Toxicologie en veiligheid

Fenol is giftig bij opname door de mond, bij inhalatie en huidabsorptie. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden in diverse concentratiekampen duizenden gevangenen vermoord door middel van injecties met fenol. Er is echter ook een nuttige toepassing van fenol: men kan een storende spasme ten gevolge van spasticiteit behandelen door een veel lagere dosis in water opgelost rond een zenuw te injecteren. Hierdoor wordt de zenuw verzwakt of zelfs uitgeschakeld waardoor de storende zenuwprikkels niet bij de spier kunnen aankomen. Dit proces heet fenoliseren van een zenuw.

Het corrosieve karakter van fenol is vergelijkbaar met dat van waterstoffluoride. Een ander nadeel met Fenolen in zonnebrandcrème, dat zeer veel mensen dit nu gebruiken om zich te beschermen tegen UV-B.

Het gebruik van Zonnebrandcrème wordt ook vermeld bij weersverwachting zodra de UV-Index te hoog wodt. Iedereen die gebruikt maakt van Zonnebrandcrème, brengt deze chemicaliën ook mee het water is, zoals in meren en de zee. Zoals ook al in de video te lezen was, heeft dit ook zeer grote gevolgen op het leven in de zee zoals koraal. Door vele gebruik van Zonnebrandcrème, heeft de zonnebrandcrème gebruik effect op het afsterven van het koraal. Zonnebrandcrème bleekt dus de koraal, echter in combinatie met een te hoge dosis UV-B waardoor het afsterven van plankton ook een grote rol in mee speelt met bde afsterving van het koraal.

Nieuws – Feiten zal alsnog meer onderzoek gaan verrichten, welk effect het gebruik van bijvoorbeeld Zonnebrandcrème chemicaliën en andere invloeden zoals staar.

Staar

Momenteel wacht Nieuws – Feiten op de uitkomst in welk deel van Australië de hoogste gevallen van staart zich voordoet. Staar wordt namelijk ook veroorzaakt door UV-B, echter hierin zullen wij nog in alle voorzichtigheid aangeven dat wellicht in Queensland de hoogste.

De mogelijkheid bestaat dus, als in Queensland de meeste gevallen van staar voorkomt, dat ook de dosis UV-B daarbij een grote rol speelt. Is dit het geval, dan is er ook een groter probleem, onze Ozon laag. We zullen dus ook verdere onderzoek verrichten naar de gesteldheid van onze Ozon laag hoeveel deze in de afgelopen jaren is afgenomen of fluctueert. Dan zijn er ook nog andere zeer schadelijke stoffen terug te vinden octinoxaat (ook octylmethoxycinnamaat genoemd) of oxybenzone (ook benzofenon-3 genoemd) in jouw zonnebrand zitten. Vele landen verbieden het zelfs om Zonnebrandcrème te gebruiken, onze verbazing was dan ook ter recht toen wij op deze stoffen hun attenderen waarom er dan alsnog zonnebrand in overvloed wordt gebruikt. Als Great Barrier Reef is 's werelds grootste koraalriffenstelsel is en zo belangrijk, waarom dan geen verbod op Zonnebrandcrème.

Hoeveelheid zeewater

Er is meer zeewater dan land op aarde, Fenolen lijkt ons een beetje te ver gezocht in dit geheel. Echter zal in het geheel wel een duidelijke waarschuwing gegeven moeten worden over fenolen, fenolen is daadwerkelijk een zeer gevaarlijke stof zoals dit toegevoegd wordt in Zonnebrandcrèmeen en koffie. Professionele test voor het meten van de hoeveelheid aanwezige maar onwenselijke stoffen (zoals fenolen). Sommige organische verbindingen, zoals fenolen / humuszuren worden
niet doeltreffend verwijderd door de afschuimer, biologische filtratie of actieve kool. Deze verbindingen kunnen refractair worden (moeilijk te verwijderen) en hebben een negatief effect op de waterkwaliteit. Aantal tests hangt af van de mate van vervuiling. Fenolen bleekt inderdaad, en dit proces wordt versneld door de hoeveelheid ozon.

Chemtrails

Klimaatverandering, Klimaatverandering blijkt in ieder onderwerp terug te komen om ergens de schuld aan te geven. UVB wordt gefilterd door de hoeveelheid stof in de atmosfeer begeeft. Uit eerder studies is gebleken dat er teveel stof in onze  atmosfeer aanwezig te zijn. Eveneens wereld fenomeen `dimlicht`, Dimlicht is bijna over de gehele aarde, de meeste noemen dit chemtrails wat ervoor zorgt dat de hoeveelheid zonlicht wordt gedimd. Op youtube is dan ook een video terug te vinden over dimlight, en met name over de aanslag 9/11 in AMerika.

Op die dag moesten alle vliegtuigen aan de grond blijven, met als gevolgd dat de hemel zo blauw was wat niet eerder was voorgekomen. Met als gevolgd, dat ook de temperatuur steeg, meer dan gebruikelijk het geval was. chemtrails blijkt dus wel degelijk invloed te hebben op de stijging van temperatuur te verminderen. De documentaire is dus de moeite waard om die eens in het geheel te zien wat het effect is van chemtrails en temparatuur verhoging zonder chemtrails. Door minder gedimt licht, kan men dus veel sneller verbranden door overvloed aan UVB en UVA en zo verder.

De zon en Aarde

De zon wordt groter, dit is een algemeen begrip geworden.

Zodra de zon groter wordt, betekend dit ook dat de zon dichterbij de aarde staat, ook al lijkt dit niet veel, echter dit heeft wel degelijk invloed op de aarde in het geheel. De hoeveelheid UVB en UVA zal hierdoor ook toenemen die door onze atmosfeer minder goed gefilterd kan worden. Het smelten van de ijskappen waar iedereen zich ineens zoveel zorgen over maakt, is een terug komende verschijnsel door de eeuwen heen. Zodra men zich zoveel zorgen erover maakt over de ijskappen, dan zouden eens moeten stoppen met het boren naar olie en geen mensen toelaten op de ijskappen die zo kostbaar blijken te zijn.

Een tegenstrijdig beeld wordt er ook geschept over het smelten van de ijskappen, uit een recentelijk nieuws media bericht kwam ineens naar voren dat het juist baat heeft dat de ijskappen smelten. De hoofd reden, boren naar grondstoffen zoals olie, gas en edelmetalen. Nieuwsberichten heeft onlangs nogmaals agenda 21 en agenda 2030 geplaatst, dat waarin duidelijk vermeld wordt dat de natuur in het geheel boven de mensen moet komen te staan. Is dit alles dan niet een beetje tegenstrijdig met dat wat ze willen dat er moet gebeuren om de natuur de aarde te reden.

 

 

Qr Code
Ga naar boven