Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
contant geld uit de rollatie Europese Unie

Einde van vrijheid: Politie staat in Europa neemt spookachtige vorm aan.

In onze eerder geschreven artikel Uw geld is in gevaar hebben wij geprobeerd iedereen te waarschuwen voor het gevaar, dat er straks absoluut geen contant geld meer zal zijn in uw portemonnee. wij hebben het vermoeden dat iedereen dacht dat wij van Nieuwsberichten u bang probeerde te maken, niet dus.


De Deense regering is van plan een aanval tegen contante betalingen en de De koningin van Engeland zullen de invoering van draconische wetten binnenkort aan te kondigen. In het Verenigd Koninkrijk moeten de burgers niet worden beoordeeld op de vraag of zij voldoen aan de wet, maar of ze voldoen aan een bepaalde set waarden. Druk op producten moet daarom worden toegestaan ​​in de toekomst alleen na goedkeuring door de politie. Met de nieuwe wetgeving is een gevaarlijke ontwikkeling in de EU blijft.I

Nieuwsberichten: Denemarken

Denemarken is het besturen van de beperking van contant geld: De geplande wet kleinere bedrijven, zoals benzinestations, retailers en restaurants zijn niet wettelijk verplicht om geld te accepteren. Er is één uitzondering: Supermarkten moeten blijven om geld te accepteren.

De regering verklaarde de inval met de hoge kosten van beveiliging, die de cash-verkeer trekt met het. De kosten van het tellen van de inkomsten, de nachtelijke kampen in gewelven en pick-up door de veiligheidsdiensten waren niet aanvaardbaar voor de kleine winkels. De beperking van contant geld is onderdeel van een pakket hervormingen, die tot doel heeft om de economie te stimuleren in het land, en heeft nog door het Deense parlement worden goedgekeurd. Het is de bedoeling dat de nieuwe wet van januari 2016 meldt Reuters.

Ongeveer een derde van de Deense bevolking al gebruikt mobilepay en betaalt dus via de smartphone. Bovendien, Zweden, Denemarken en Finland zijn in de EU een leider in de credit card betalingen per inwoner.

Al in oktober 2014, de Deense centrale bank kondigde daarom zelf zal geen bankbiljetten en munten om meer uit te geven, omdat de vraag te laag is. Een trendbreuk is niet te verwachten. De productie van bankbiljetten en munten dus niet meer verwachten voor de centrale bank. De Stop afdrukken begint in 2016 moet er behoefte aan nieuwe rekeningen, zal externe dienstverleners over de kwestie te nemen, zodat de centrale bank in een verklaring.

Denemarken Dit volgt op een aantal staten die ook al concrete stappen hebben ondernomen tegen het gebruik van contant geld: Frankrijk . dramatisch met een nieuwe wet van de zomer haar kasbehoeften Zweden is al lang op de reductie voor geld geplaatst dat Zweden zal in de toekomst alleen contant kan houden, zelfs in beperkte mate. In Griekenland een drastische vermindering wordt besproken in het licht van de crisis ook, moeten facturen meer dan 70 euro mogen slechts worden betaald per cheque of credit card.

Sinds de introductie van de lage rente, zijn er tal van denkers die een drastische vermindering van contant geld waarschijnlijke houden Deze omvatten Kenneth Rogoff van Harvard University en Willem Buiter , de chief economist van Citigroup, dat de uitgaven slechts vijf-eurobiljetten bepleit , De Baader Bank verwacht ook dat de afschaffing van contant geld. De UBS handhaaft een verbod moeilijk te handhaven. De centrale banken bespreken ook een verbod.


Nieuwsberichten: Engeland

De toespraak van koningin Elizabeth voor de invoering van de nieuwe regering in het Verenigd Koninkrijk zal een dramatische beperking van de burgerlijke vrijheden. Zoals de Guardian meldt uit de toespraak van tevoren, moet de wetgeving in eerste instantie gelden voor de oorlog tegen het terrorisme, en de activiteiten van de islamitische extremisten in de kiem verstikking. Maar de wetten zijn zo algemeen dat ze kunnen worden toegepast op vrijwel elke meningsuiting die in strijd is met de positie van de overheid.

De koningin van oudsher leest de toespraak van de minister-president. Met deze toespraak, David Cameron wil ervoor zorgen dat het publieke debat moet plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk in de toekomst op basis van door de regering regels. Cameron wilde deze wet al lang geleden te implementeren, maar slaagde er niet vanwege het verzet van de Liberale Democratische Partij in zijn coalitie. Nu de Conservatieven regeren alleen, Cameron wil het project te realiseren.

Cameron verschilt met zijn wetsvoorstel voor het eerst uit een van de essentiële basis tradities van de democratie uit. The Guardian meldt dat de nieuwe regering wil de politie in staat te verkrijgen in de hoogste rechtbanken bevelen op "schadelijke activiteiten" te beperken door extremistische individuen. De definitie van "schadelijke" beoogt het risico van publieke onrust, het risico van insult en de "bedreiging voor het functioneren van de democratie" omvatten. Democratie wordt expliciet vermeld in deze context. Dus in de toekomst niet alleen gestraft activiteiten die te maken hebben met haat, maar ook degenen die "het doel om de democratie te overweldigen".

Hiertoe zal een verordening worden vastgesteld, volgens welke elke nieuwe publicatie op internet, sociale media en moeten vooraf ter goedkeuring worden voorgelegd in gedrukte vorm aan de politie.

Volgens de Guardian Queen gerechtvaardigd is in principe voor rekening van ingrijpende nieuwe regels Cameron's:

"We hebben al te lange tijd een passief tolerante samenleving waarin we onze burgers verteld: Zolang je de wetten te volgen, je laten we alleen, het werd vaak gedacht, dus we zouden verschillende waarden zijn in vergelijking met neutrale .. Deze houding heeft geholpen om grieven en extremisme zijn ontstaan. Deze regering zal daarom eind dit misplaatste ontwikkeling. Als de partij van het land, zullen we regeren voor een natie en verenigt ons land. Dit betekent dat wij actief zullen bevorderen bepaalde waarden. Dit zijn de vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst, democratie, de rechtsstaat, gelijke rechten, ongeacht ras, geslacht of seksuele geaardheid. We moeten onze burgers te zeggen. Dit is wat ons definieert als samenleving "

Groot-Brittannië is het voorbeeld van Frankrijk en Spanje. De Franse Nationale Vergadering had slechts een paar dagen geleden besloot een revolutionaire wet . Zo zal intelligentie en politie-instanties in staat zijn om de burgers grotendeels bedienen zonder rechterlijke toetsing. Zo worden de toekomstige telefoonlijnen afgetapt, worden de burgers zich via hun mobiele telefoons, e-mails onderschept, maakte clandestiene foto's en appartementen zijn afgeluisterd. Al deze maatregelen vereisen geen toekomstige gerechtelijke toestemming meer. Een nieuwe autoriteit wordt gecontroleerd door de minister-president aan het werk van de geheime diensten te controleren.

Het Verenigd Koninkrijk zal deze uitgebreide monitoring De controversiële spy-regelgeving zo te worden ingevoerd, waarmee de autoriteiten zijn bevoegd om telefoongesprekken, e-mails en andere informatie controleren introduceren.. In Spanje is er voor enkele maanden een streng regime in termen van demonstraties en openbare bijeenkomsten.

De Britten zijn gealarmeerd door de geplande maatregelen. Duizenden commentatoren aan de Guardian kant vreesden dat de maatregelen zijn niet alleen gericht tegen de moslims, maar zal leiden tot een aanzienlijke beperking van de burgerlijke vrijheden. Commentatoren schrijven dat de toekomst blijkbaar alleen adviezen kan worden voorgesteld, die consistent zijn met de opvattingen van de regering zijn. De commentatoren hun weg op de vraag wat is het verschil tussen een passieve en actieve tolerantie bestaat. Vanaf de introductie van een dictatuur en fascisme wordt genoemd, en het feit dat met deze wetgeving de terroristen had een definitief besluit over de vrije samenleving gewonnen.

Sterker nog, het nieuwe kader geeft de indruk dat de invoering van de politie staat in Europa is een duidelijke mogelijkheid voor de toekomst. Vooral de persvrijheid lijkt in gevaar in een dergelijk systeem. Het is uniek dat in Europa publicaties voorafgaand aan de publicatie van een politie-autoriteit te worden ingediend.

Echter, heeft de EU twee jaar geleden de stichting die voor een dergelijke ontwikkeling. In een rapport van het voormalige hoofd van digitale exemplaren Commissaris Neelie Kroes, de Europese Unie had voorgesteld, alle EU-landen eisen onafhankelijke media gemeenten, die de ontwikkeling van de media moeten volgen. In het bijzonder moet worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat deze media gemeenten voldoen aan de Europese waarden. De EU papier is inderdaad nooit gegaan in een betonnen regelgeving. Maar het proces is dat de controle van de vrijheid van meningsuiting lang is geweest op de agenda van het EU-beleid en de lidstaten.

Welke problemen doen de politici in een escalerende crisis en een complexe wereld met de vrijheid van de pers, was in Duitsland onlangs het voorbeeld van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Ze gaven het nieuws van de ARD een roterende verbod - een klassiek geval van censuur . Grotesk is dat de betrokken dit Rotary verbod een publieke omroep, dat wil zeggen een station, van waaruit men zou kunnen verwachten dat hij genoeg over de waarden van de democratie in Duitsland kent.


Nieuwsberichten: Productie contant geld wordt gestopt

Samenvatting

In oktober 2014 kondigde de Deense Centrale Bank aan dat er binnenkort geen nieuwe munten en bankbiljetten meer zullen worden uitgegeven omdat de vraag ernaar te laag is. Vanaf 2016 zal de bank compleet stoppen met de productie van contant geld. Mocht er daarna toch nog behoefte aan zijn, dan moeten externe partijen het drukken van geld maar overnemen, aldus de Centrale Bank.

Nieuwsberichten: Denen volgen Fransen, Zweden, Grieken

Behalve Denemarken hebben enkele andere Europese landen eveneens concrete maatregelen genomen om het gebruik van contant geld in de greep te krijgen en flink te bemoeilijken. Frankrijk heeft met een nieuwe wet het gebruik van contanten vanaf deze zomer fors beperkt; Zweden is al langer bezig met de afschaffing van munten en biljetten, en gaat het bezit hiervan onder de bevolking aan banden leggen; in (delen van) Griekenland worden contante betalingen boven de € 70,- mogelijk zelfs compleet verboden.

‘Alleen nog maar € 5 biljetten’

We berichtten dit jaar al vaker over financiële experts die steeds openlijker pleiten voor de stapsgewijze afschaffing van contant geld. Willem Buiter, hoofdeconoom bij de megabank Citigroup, stelde onlangs voor om alleen nog maar biljetten van € 5,- uit te geven, zodat enkel kleine bedragen nog cash mogen worden afgerekend.

Wisselkoers elektronisch-contant geld?

De banken staan te springen om een volledig elektronische betaalmaatschappij, omdat dan onbeperkt negatieve rente kan worden geheven over de rekeningen van hun klanten. Tevens wordt serieus nagedacht over de invoering van een wisselkoers tussen elektronisch en contant geld. Concreet: u neemt € 100,- van uw rekening op, maar krijgt (bijvoorbeeld) slechts € 97,- cash in handen.

Waarnemers betwijfelen dat de geplande militaire inzet succesvol zal zijn: de NAVO was in 2011 mislukte toen Libië missie in het proberen om de olievelden in Libië veilig. In plaats daarvan, was het land een "mislukte staat".

Qr Code
Ga naar boven