Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

thuiszorg

Wat er allemaal fout kan in de thuiszorg voor de patiënt.

Het mag wel duidelijk zijn dat patiënt draait op voor bende thuiszorg, in zeer ernstige mate. Nieuwsberichten heeft dan ook de volgende melding binnen gekregen.

Thuiszorg planning

In de meeste thuiszorg branche, is de planning der mate slecht dat de patiënt de dupe wordt waar hij/zij niet om vraagt.

Bij de meeste intake gesprekken, wordt er gekeken naar diverse punten die belangrijk zijn om zorg aan te bieden. Diverse patiënten gebruikt medicatie die op tijd ingenomen moet worden en of toegedient moet worden. Hierbij zullen wij een klein voorbeeld benoemen "innohep" Innohep is een bloedverdunner bij trombose. Maar hoe ziet een zo'n injectie eruit, nou wij publiceren maar even een foto van Innohep injectie spuit

injectienaald

De eerste reactie bij de thuiszorg was dan ook direct, deze hebben wij nog nooit gezien !

Het is gewoon een injectienaald, echter met een kleine aanpassing zoals te zien zal zijn op de volgende foto

injectienaald veiligheid

Het mag wel duidelijk zijn, dat het een schande is dat ze absoluut niet weten dat hoe deze injectienaald te gebruiken. Als patiënt moet men nog gaan uitleggen aan de thuishulp, hoe men deze injectienaald moet gaan gebruiken.

Zoals in de eerste foto die wij toonde, moet men eerst het oranje lipje achterover drukken, weg van de naald. Nadien haalt men de bescherm kapje van de naald, en dan kan er geinjecteerd worden bij de patiënt. Dit moet lood recht, niet schuin dus rondom de navel of andere plaatsen in het lichaam worden toegediend worden. Maar er ontstaat weer een probleem, bij het verwijderen van de beschermkapje van de naald, wordt de lucht die in de spuit aanwezig is, verwijderd. Ook dit gaat dus fout, en staat zelfs zeer duidelijk beschreven op de instructie hoe deze injectie en de vloeistof toe te dienen. Men mag absoluut niet, de luchtbel die in de injectienaald van Innohep verwijderen en dit doen ze wel. De luchtbel die dan onderhuids ontstaat, zorgt er juist voor dat aldaar het bloed weer stolt.

Het toebrengen van innohep, moet iedere dag aangegeven worden dat waar men de injectie heeft toedienen. Dit heeft te maken dat er op den duur een behoorlijke blauwe plek te zien zal zijn waar geïnjecteerd wordt. Deze blauwe plek ontstaat ook door verkeerd injecteren, zoals het niet de injectienaald zo recht mogelijk toe te dienen. Het toedienen moet met deze bloedverdunner zeer langzaam toegediend worden, als men dat niet doet zal er op de zelfde dag een behoorlijke blauwe plek te zien zijn en zelfs dat waar geïnjecteerd is pijn ontstaan. En dan gaat er nog iets fout, zoals we aangaven, de vloeistof moet zeer langzaam worden toegediend zoals ook de injectienaald langzaam weer eruit gehaald worden om complicaties te voorkomen.

Goed u raad het al, alles wat er fout kan gaan gaat fout en de injecties worden dus op een totaal verkeerde manier toegediend. Waar injecteert wordt, wordt wel netjes de huid iets bij elkaar geknepen, dat is wat er wel goed gaat. Maar dan wordt de naald in de huid gebracht, en dan gaat het totaal fout. De vloeistof wordt met een bloedvaart geïnjecteerd, en de pret is dan nog niet over, de naald wordt ook met een bloedvaart uit de huid gehaald. Totaal fout, de injectie naald moet men zeer langzaam eruit halen, omdat innohep een bloedverdunner is, en het bloed waar de naald in de huis is gebracht zal even tijd nodig hebben om weer te stollen. zodra men dat op die manier uitvoert, zal er geen bloeddruppels op de huis verschijnen. Als dat wel gebeurd, mag men ook niet dat weg vegen met wat dan ook, gewoon laten zitten. AL haalt men dat wel weg met een doekje of met wrijven waar geinjecteerd is, zal er een blauwe plek ontstaan die ook nog eens pijnlijk wordt.

Echter is er nog een punt, de tijden van het toedienen van de injectie met innohep.

Voorbeeld hoe innohep toe te dienen op de juiste tijden, blijkt ook al een probleem te zijn. En innohep moet binnen een bepaalde tijds duur worden toegebracht, als men die tijd overschrijd, dan mag er absoluut niet meer injecteert worden en zal men moeten wachten tot de volgende dag. Goed het voorbeeld wat wij hiermee bedoelen. als men om 12:00 uur in de middag de injectie toegediend krijgt, heeft men voor de volgende dag een 4 uur speling. Dit wil zeggen tijd 12:00 uur twee uur ervoor en twee uur na 12:00 uur. Of het kan nog anders 12:00 toegediend dan heeft men de tijd tot 04:00 uur in de middag maximaal om alsnog de innohep toe te dienen bij de patiënt, na die 4 uur mag er absoluut geen innohep meer toegediend worden en moet men wachten tot de volgende dag.

En dat levert zeer grote gevaren op, als men bijvoorbeeld een trombose hebt. Als men niet consequent de innohep toedient bij de patiënt, dan heeft de gehele injecties geen nut en zal meer leiden naar nog meer een zeer gevaarlijke situatie waarbij zelfs de patiënt dood aan kan gaan.

Thuiszorg Splendid Care Almere

Daar is heel wat loos in de thuiszorg planning zoals de kunde om patiënten te helpen de patiënt draait op voor bende Thuiszorg

Inmiddels is er wel een klacht ingediend over deze zorgaanbieder, door de onkunde en de puinhoop van planning en het vergeten toe te dienen van de injectie. Thuiszorg Splendid Care Almere werkt zo, ze nemen patiënten aan, terwijl ze personeel te kort hebben. Het gaat hier dus om zoveel mogelijk patiënten binnen te halen, om zoveel mogelijk geld te verdienen met te weinig verpleegkundigen

De patient krijgt dan ook wel degelijk te maken met hun problemen van planning. Stel er wordt met de patient afgesproken dat ze tussen 11:00 - 13:-00 uur langs komen om de injectie toe te dienen. In zeer uitzonderlijke gevallen zijn ze redelijk op tijd, maar het meeste verloopt op deze manier. Zoals we aangaven tussen 11:00 - 13:00 uur dat ze langs komen, maar wat zal u nu doen als ze overdag totaal niet komen? maar pas in de avond. Op de eerste plaats is er absoluut geen communicatie met de patiënt, dat als ze verlaat zijn. Als patiënt zit men dan ook de hele dag te wachten dat als er ooit eens iemand komt van de thuiszorg. Maar u denkt dat het niet erger kan, nou leest u dan maar eens het volgende.

Tijden dat ze langskomen 11:00 - 13:00 uur, bel moment 15:00 uur en een nacontrole 16:00 - 18:00 uur. Zonder enige overleg, en of dat men de patiënt even belt, vervalt gewoon de tijden van 15:00 en 16:00 - 18:00 uur. Het is gewoon afwachten dat wanneer ze langskomen en als ze langskomen, gezien dat dit ook een aantal keren is gebeurd dat ze niet kwamen of pas tegen 19:30 uur in de avond.

Dat wanneer dit in regelmaat voorkomt, heeft de patiënt daadwerkelijk een probleem. Zoals wij al aangaven, innohep is voor de trombose, en die moet binnen een bepaalde tijd worden gezet, gebeurt dat niet dan zal men als patient zelf opzoek moeten gaan naar een andere mogelijkheid om de injectie toe te dienen zoals een ziekenhuis of huisarts. Huisarts kan men wel vergeten, gezien dat men niet zomaar even tussen door kan, dt wat maar 2 minuten tijd in beslag neemt om de injectie toe te dienen. Dan zal men naar het ziekenhuis moeten gaan, maar men moet eerst bellen voordat men langs komt. Als men dat niet weet, kom je totaal voor niets, en je wordt eigenlijk weer terug naar huis gestuurd. EN als men wel van te voren hebt gebeld, mag je in het Flevoziekenhuis bij de noodpost nog eens 4 tot 7 uur wachten voordat men wordt geholpen. En dit noemen ze een spoedpost, en u raad het al, de tijd is verstreken en met al dat wachten dat de injectie toegediend kan worden is het al zeer ver over de tijd heen dat het nog toegediend mag worden. Men komt dus voor niets naar het ziekenhuis.

Conclusie
  • Splendid Care, kan zich absoluut niet houden aan de tijden die ze hebben afgesproken
  • Splendid Care, komen maar dat wanneer ze zelf eens tijd hebben.
  • Splendid Care, bepaald zelf de tijden zonder hiervan de patiënt op de hoogte te stellen. Dit laatste krijgt men pas nadien te horen van de thuiszorg zelf. En als dat nog niet voldoende is, veranderd dit ook nog eens als ze net je deur uit zijn gegaan.
  • Splendid Care, blijkt de thuiszorg nog niet eens naar onze mening worden bijgeschoold over diverse medicatie en of het gebruik van injectienaalden en dat wanneer dit dit gegeven moet worden.
  • Men kan als patiënt praten als Brugmans, om duidelijke afspraken te maken met Splendid Care. Het zal absoluut niet baten, gezien dat geld ontvangen het belangrijkste is, door zoveel mogelijk patiënten aan te nemen.

Dat wanneer men als bedrijf het niet kan waarmaken om op tijd bij de patiënt te kunnen komen door onderbezetting, dan moet men een patiënte stop uitvoeren. Als patiënt ben je kwetsbaar, en men wordt nog kwetsbaarder als ze absoluut niet aan hun afspraken houden. En dit niet alleen bij Splendid Care, maar ook bij Roebia en Joostzorg waar ze het de patient niet op de eerste plaats zetten.

Overtuigend

Met volle overtuiging, wordt er aangegeven dat er een Masterlock sleutelkluis zal worden opgehangen, deze zoals zij dit ook nog eens benoemen de veiligste sleutelkluis.

Oordeel zelf

Waarom denkt u dat de anonieme melder zijn huissleutel telkens eruit haalde?

Zodra er dan alsnog wordt ingebroken, krijgt men namelijk niets vergoed via de verzekering.

Thuiszorg verpleegkundigen klaagt

Ja inderdaad thuiszorg verpleegkundigen klagen dat ze te weinig verdienen en dat de tijds druk te hoog ligt. Wellicht zouden de verpleegkundigen die bij een thuiszorg werken, eerst eens hun beklacht doen bij hun werkgeven. Als dat niet helpt, zou men per direct opzoek moeten gaan naar een werkgeven in de thuiszorg, die meer om de patienten geeft en centraal zet en hun verpleegkunidgen. Het is wel een feit, als men als patient dit aangeefet, ziet men per direct, dat ze ook totaal niet blij zijn met gang van zaken. Echter om daar eens een klacht in te dienen bij hun werkgever, zullen ze niet doen uit angst dat ze ontslagen worden en zonder werk komen te zitten.

Wat is belangrijker, dat jouw opleiding als verpleegkundige door de slijk gehaald wordt door de huidige thuiszorg werkgever, of dat jij de eer en je eventuele kunde niet schaad.

Qr Code
Ga naar boven