Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Energieverbruik

Besparen op energieverbruik in huis

Wist u, dat u in één jaar ongeveer een € 340,- kunt besparen door één simpele handeling op uw energie rekening? Het is zo simpele handeling, om ongelooflijk veel energieverbruik te Besparen en dat u veel geld overhoud.

Geld besparen

U kunt bijna per jaar een bedrag van 340,- besparen op uw stroom rekening, door één simpele handeling en vast beradenheid.

Nieuws en Feiten heeft de afgelopen jaar eens een test gedaan, door alle stekers uit het stopcontact te halen die wij op dat moment niet gebruikt. De volgende apparatuur werd dan door ons in zijn geheel uitgezet.

 1. Senseo koffie set apparaat. (Verbruikt stroom in uit stand)
 2. Magnetron. (Verbruikt stroom in uit stand)
 3. Stereo set. (Verbruikt stroom in uit stand)
 4. Printers. (Verbruikt stroom in uit stand)
 5. Kookfornuis met display. (Verbruikt stroom in uit stand)
 6. DVD speller. (Verbruikt stroom in uit stand)
 7. Bass speaker. (Verbruikt stroom in uit stand)
 8. LED TV. (Verbruikt stroom in uit stand)
 9. Computers. (Verbruikt stroom in uit stand)
 10. Internet. (Verbruikt stroom in uit stand)

6 voudig met overspanningsschakelaar

contactdoos

Wij hebben als aanschaf een 6 voudig met contactdoos aangeschaft voor iedere muurcontactdoos waar de stekers normaal gesproken in worden gestoken. Deze contactdoos zoals op de afbeelding kan men kopen met of zonder overspanning zekering, echter iedere contactdoos moet wel voorzien zijn van een uit schakelaar anders heeft het geen nut.

Wij hebben dan ook in de keuken de volgende apparatuur aangesloten op zo'n contactdoos die wij niet de hele dag nodig hadden.

 • Magnetron
 • Kookfornuis met display
 • Rest apparatuur

De Senseo koffiezet apparaat hebben wij zonder contactdoos gehouden, echter na gebruik van de Senseo stroken wij direct de steker uit de muurcontactdoos.

 

 

 

De woonkamer is een ander verhaal

Wij moesten wel op de eerste contactdoos een andere erbij aansluiten om het geheel goed te laten werken om te kunnen besparen.

Als voorbeeld nemen we de eerste contactdoos, waarin wij de volgende stekkers in hebben gedaan.

 • Computer
 • Tv en of computerscherm

Tweede contactdoos

 • Stereo set
 • DVD speler
 • bass speaker
 • Printer

De computer hebben wel direct op de muurcontactdoos aangesloten, gezien dat niet iedere computer beschikt over een overspanningsschakelaar. Het is tevens niet aan te raden om keer op keer de steker erin en eruit te halen, dit kan u een computer kosten. Het werkt namelijk zo het geheel van de contactdozen, alles wat u niet gebruikt op dat moment, kunt u nu makkelijk door de schakelaar op de contactdoos uitzetten. Alles wat u wel gebruikt, zet u gewoon de contactdoos aan, en na gebruik ervan zet u die contactdoos ook weer uit.

Uit geheel is namelijk gebleken dat alle apparatuur die u in huis heeft staan, NIET uit staat. Ook al heeft u bijvoorbeeld uw tv uitgezet met uw afstandbediening verbruikt het alsnog stroom. En het verschrikkelijke van alles is, dat dit zo is met alle apparatuur die u in huis heeft. Zoals wij eerder aangaven, wij hebben een jaar lang alles op die manier uit en aangezet, en in de nacht staat letterlijk alles uit op de contactdoos.

Wij schrokken ons een hoedje toen wij te horen kregen dat het verbruik ongelooflijk gedaald was. Natuurlijk ging het bij ons ook erom hoeveel geld wij bespaard hadden in een jaar tijd. Dit bleek even een 340,- euro terug gestort werd naar onze rekening, en dat de lasten per maand ook hierdoor drastisch omlaag ging. Het is dan ook eigenlijk schandalig voor woorden dat er stroom verbruikt wordt als een apparatuur uit zet, wat dus niet uit staat. Nadien zijn wij natuurlijk verder gegaan met besparen of energie, zoals LED verlichting gekocht. Geen dure maar gewoon een LED lamp bij Action wat simpelweg een hoop geld kan besparen. Het andere deel wat we nog over hadden aan geld, hebben we een gedeelte ingestoken in isolatie achter de verwarming.

Isolatie folie

Isolatie achter de verwarming, is het beste de Meerlaagse isolatiefolie te gebruiken en niet de enkele.

De folie hebben wij dan ook vanaf het plafon tot aan de vloer achter de verwarming tegen de muur aangebracht.. Alle naden hebben wij de speciale folie plakband gebruikt, dat er alsnog geen verlies zal ontstaan door alle naden.

Zoals iedereen weet, is de folie zilver van kleur. Die kleur moet zo blijven anders heeft het geen nut dat de warmte niet wordt terug gekaatst in de woonkamer. Van het overige geld hebben wij gordijnen gekocht die ook weer isolerend zijn. Hiermee hebben wij dan ook twee vliegen in één klap aangepakt, omdat de zilver folie dan niet meer te zien is dat waar het gordijn bij het openen naar toe gaat.

Deze kostenbesparing kunnen we nog niet aanleveren, dat zal wellicht eind september een uitkomst bieden wat we wellicht heeft bespaard.

 

Conclusie

Door de simpele aanpassing en vastberadenheid, zijn we van Nieuws en Feiten behoorlijk geschrokken dat er zoveel apparatuur op de markt wordt gebracht wat energie verslindend is. We wilde dit graag met u delen wat de bevindingen zijn, dit ook met name dat in onze eerdere artikel De universele 2030 Agenda ook ermee te maken heeft. Gezien dat wanneer de leiders van een land dit soort onzin door de bevolking zijn strot heen probeert te douwen, dan moeten ze eerst eens kijken naar de bedrijven die dit soort troep verkoopt wat ook te maken heeft met klimaatverandering zoals zij dit willen noemen.

Milieu besparing

De bevolking kan zelf ook veel meer doen voor het milieu, echter in vele gevallen zal ook het bedrijfsleven daaraan mee moeten doen om dit allemaal mogelijk te maken. Zodra we samen werken kunnen we het milieu nog minder belasten op CO2 vervuiling en veel meer dan dat.

Reclame folders en huis aan huis kranten.

Uit de redactie van Nieuws en Feiten is gebleken dat er veel frustratie aanwezig is op reclame folders en huis aan huis kranten die ze per week of zelfs per dag door hun brievenbus binnen krijgen. Wij hebben dan ook tezamen een brief geschreven naar de gemeentes waar wij wonen, in die brief hebben wij aangegeven dat er een andere oplossing gevonden moet worden om reclame en kranten niet meer door de brievenbus gedeponeerd moet worden. Als oplossing hebben wij aangegeven dat het een moderne tijd is met vele mogelijkheden. Ondanks dat het niet uniek is maar wel efficiënt om via internet een website aan te maken dat waar men alle reclame folders van iedere dorp of stad door kan bladeren waar men in geïnteresseerd bent.

Kranten zoals de huis aan huis kranten, moeten zoals dat al in vele gemeentes het geval is alleen op internet te lezen valt. Alle kranten die door de brievenbus komt, moet per direct gestopt worden, gezien dat elke krant wellicht weer 1 boom in de natuur terug gezet kan worden. Naast dat feit een besparing op energie en CO2 in onze atmosfeer.

Verpakking martiaal

Elk product heeft zijn verpakking, en dat is niet gering hoeveel verpakking martiaal er wordt verbruikt voor 1 product. Het meeste afval komt van verpakking martiaal van producten. We staan er niet zo bij stil, als men goed oplet ziet men dan er een berg overblijft na het uitpakken van een product. En dat moet ook totaal anders, en al absoluut moet er een verbod komen op plastiek.

Wij hebben des tijd eens een artikel geschreven De Kruidenier Is Weer Terug, inderdaad dat concept moet absoluut weer terug komen. De kruidenier gaf je vroeger een papieren zak mee met het product dat we kochten. In vele gevallen namen de mensen zelf hun eigen potjes of bakjes mee zoals Curver bakjes om aldaar het product in mee te nemen. Dat zal zoveel schelen met verpakkingsmateriaal, dat dit ook weer terug te zien zal zijn in uw portemonnee.

Aanbod producten in de winkels

Iedereen heeft wel eens voor een stelling gestaan in een supermarkt, daarin kunnen wij al duidelijk merken dat we verpest zijn met zo ongelooflijk veel producten van 1 soort. In enkele gevallen staan er twee stellingen van 1 product om uw keuze te maken. Dat is gewoon absurd waanzinnig hoeveel zogenaamde zelfde producten staan in een stelling. En de meeste producten zijn dan ook eens slecht voor uw gezondheid, zoals kanker verwekend en alle andere gevolgen voor u zelf en kind. Als wij de bevolking eens dat soort vele producten weigeren, zullen we terug gaan naar 1 a 2 of wellicht 3 producten van één soort en niet een hele stelling vol met dit soort troep.

Er is in de laatste jaren zoveel gevechten aan de gang op producten dat waar simpel weg gewoon troep zit en de vraag is het wel gezond voor u als consument om die troep te eten. Op den duur staat op iedere verpakking allemaal stickers welke toegevoegde troep is toegevoegd aan het product zoals E nummers en kunstmatige ellende om uw product zo lekker mogelijk te maken met gevolgen.

Echter er zal altijd in dit soort situaties banen kosten bij bedrijven die verpakkingsmaterialen maken voor dit soort producten, reclame folders en kranten.

Qr Code
Ga naar boven