Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

aardbeving

Tsunami waarschuwing aardbeving magnitude 8.2 Aardbeving in Alaska

Een tsunami alarm is uitgegeven voor de Verenigde Staten na een enorme Aardbeving die voor de kust van Alaska is geslagen. Mensen werden gewekt door gebouwen te schudden terwijl de magnitude 8.2 aardbeving trof en dit duurde ruim een minuut, aldus getuigen. Nieuwsberichten voorspelde de aankomende aardbeving lees Veranderingen op een rij in 2018

Massieve Aardbeving Alaska

Voordat wij beginnen met de aardebeving die vandaag plaats heeft gevonden in Alaska het volgende.

De reden dat Nieuwsberichten weinig artikelen schrijft, heeft te maken met onderzoeken op ieder gebied. Hierin willen wij er dan ook voor zorgen, dat ieder artikel die beschreven wordt Onthullend en Bewustmakend Nieuws bevat op waarheid. Soms plaatsen wij eerder een nieuws bericht, die wij in onderzoek hebben zoals het volgende aangaande Aardbevingen.

Onze voorspelling van Nieuwsberichten

Een verhoogde em-versterking op de 23ste oosten van Kodiak, Alaska kan een seismische toename veroorzaken tussen de 24 en de 27ste. Vooral na de grote aardbeving van 8.2 op de 23e in de Golf van Alaska kan de druk de komende dagen sneller worden verhoogd.
 

  • 30 - 31 januari - 1 februari 2018 M6.8 of hoger
  • 04 - 7 Maart zal er degelijk een zware aardbeving plaats gaan vinden

Zodra deze voorspellingen daadwerkelijk uitkomen, kan Nieuwsberichten eerder diverse bevolkingen waarschuwen dat er een aardbeving zal plaats vinden. Zijn de voorspellingen zoals hierboven niet correct, zal Nieuwsberichten verder wachten met het plaatsen van voorspellingen op aardbevingen totdat dit exact uitgezocht is.

Kort daarna volgde een sms om hen te vertellen naar het hoge land te gaan of het binnenland in te gaan.

De aardbeving had een diepte van slechts 12 mijl toen het 175 mijl ten oosten van Kodiak, Alaska, sloeg om 1.38 uur lokale tijd (9.38 uur GMT).

Er is een tsunami-waarschuwing uitgegeven voor de Stille Oceaan, inclusief de westkust van de VS.

tsunami

Kodiak

'Als u zich in dit kustgebied bevindt, ga dan landinwaarts naar hoger gelegen grond', zei het Anchorage Office of Emergency Management.

'Tsunami-waarschuwingen betekenen dat een tsunami met aanzienlijke overstroming mogelijk is of al plaatsvindt. Tsunami's zijn een reeks golven gevaarlijk vele uren na de eerste aankomsttijd. De eerste golf is misschien niet de grootste. '

Tsunami warnings

Tsunami warning in effect for

BRITISH COLUMBIA, The Juan de Fuca Strait coast, the outer west coast of Vancouver Island, the central coast and northeast Vancouver Island, and the north coast and Haida Gwaii

SOUTHEAST ALASKA, The inner and outer coast from The BC/Alaska Border to Cape Fairweather, Alaska (80 miles SE of Yakutat)

SOUTH ALASKA AND THE ALASKA PENINSULA, Pacific coasts from Cape Fairweather, Alaska (80 miles SE of Yakutat) to Unimak Pass, Alaska (80 miles NE of Unalaska)

ALEUTIAN ISLANDS, Unimak Pass, Alaska (80 miles NE of Unalaska) to Attu, Alaska including the Pribilof Islands

Tsunami Watch in Effect for

CALIFORNIA, The coast from The Cal./Mexico Border to The Oregon/Cal. Border including San Francisco Bay

OREGON, The coast from The Oregon/Cal. Border to The Oregon/Wash. Border including the Columbia River estuary coast

WASHINGTON, Outer coast from the Oregon/Washington border to Slip Point, Columbia River estuary coast, and the Juan de Fuca Strait coast

Mensen worden door sms-jes op de hoogte van het gevaar.

Shaun Dyess zei: 'Ik ben hier in Anchorage Alaska. Het trilde voor de tijd. Ik hoop dat niemand gewond raakt. '

Gordy Armstrong voegde eraan toe: 'Je raakt eraan gewend om af en toe een aardbeving te overleven hier in Anchorage ... die was anders. Schudde het huis behoorlijk goed en bleef maar doorgaan. Ik hoop dat de mensen in het zuiden in orde zijn. '

aardbeving Kodiak, Alaska breuklijn

Tsunami impacts

Een tsunami met schadelijke golven en krachtige stromingen is mogelijk.

Herhaalde overstromingen langs de kust zijn mogelijk wanneer golven aan land komen, het binnenland in gaan en terugvloeien in de oceaan.

Sterke en ongewone golven, stromingen en overstromingen in het binnenland kunnen mensen verdrinken of verwonden en structuren op het land en in het water verzwakken of vernietigen.

Water gevuld met drijvend of ondergedompeld puin dat mensen kan verwonden of doden en gebouwen en bruggen verzwakken of vernietigen, is mogelijk.

Sterke en ongewone stromingen en golven in havens, jachthavens, baaien en inhammen kunnen bijzonder destructief zijn.

Sommige effecten kunnen vele uren tot dagen na aankomst van de eerste golf doorgaan.

De eerste golf is mogelijk niet de grootste, dus latere golven kunnen groter zijn.

Elke golf kan 5 tot 45 minuten duren wanneer een golf in het rond gaat en terugwijkt.

Kusten die alle kanten op kijken worden bedreigd omdat de golven zich rond eilanden en landtongen en in baaien kunnen wikkelen.

Sterk schudden of rollen van de grond duidt erop dat er een aardbeving heeft plaatsgevonden en dat er mogelijk een tsunami dreigt.

Een snel terugwijkende of teruggetrokken kustlijn, ongewone golven en geluiden en sterke stromingen zijn tekenen van een tsunami.

De tsunami kan verschijnen als water dat snel naar zee beweegt, een zacht vloedgolf als overstroming zonder brekende golf, als een reeks brekende golven of een schuimige muur van water.

 

Qr Code
Ga naar boven