Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

japan

Gebouwen storten in, mensen gewond en gevangen door aardverschuivingen na 6.7 aardbeving rotsen Japan

Buitenland Nieuws: Een grootschalige reddingsoperatie is aan de gang op het Japanse eiland Hokkaido nadat een krachtige aardbeving met een kracht van 6,7 verschillende aardverschuivingen teweegbracht die een aantal huizen opslokten en mensen binnenin verwondden en gevangen hielden

Een sterke aardbeving schommelde het noordelijke eiland van Japan, Hokkaido, kort na 03.00 uur op donderdag. De politie zegt dat ze meerdere meldingen van verwondingen hebben ontvangen. Sterke naschokken gaan door.

Het Meteorologisch Agentschap schat de sterkte van de machine op 6.7. De focus lag 37 kilometer onder de grond in het westelijke deel van het eiland.

Het agentschap zei dat er geen tsunami-dreiging is. Volgens een uitzendkracht moeten bewoners een week lang op grote naschokken letten.

In de stad Atsuma werden een groot aantal huizen aan de voet van een lange bergrug verpletterd door enorme aardverschuivingen en wegen waren verbogen en gebroken.

In de stad Abira, nabij New Chitose Airport, werd een beving van niveau 6-plus op de seismische intensiteitsschaal van Japan geregistreerd. Een vrouw werd naar verluidt naar een ziekenhuis gebracht nadat ze van de trap was gevallen. In de stad Muroran brak brand uit in een fabriek van een grote staalproducent.

Het energiebedrijf in Hokkaido zegt dat alle bijna 3 miljoen gebouwen in de prefectuur zonder elektriciteit zijn.

Er worden evacuatieopvangplaatsen opgezet in Sapporo en andere steden.

De centrale overheid heeft een noodteam opgericht om op de situatie te reageren.

De nucleaire regulator van het land zegt dat de kerncentrale van Tomari op het eiland zijn externe stroombron heeft verloren, maar de arbeiders daar gebruiken noodstroomaggregaten en de splijtstof van de centrale is veilig onder controle.

Er is naar verluidt een persoon gewond geraakt op New Chitose Airport.

Muren stortten daar in en er was een groot waterlek.

Beveiligingsfunctionarissen zorgden ervoor dat klanten in een accommodatie op de luchthaven buiten bleven.

De vertrekhal liep over toen er water uit het plafond lekte. De luchthavenexploitant zegt dat vluchten normaal zullen werken nadat het bevestigt dat de banen onbeschadigd zijn.

De politie heeft de chauffeurs gewaarschuwd om op te passen omdat verkeerslichten niet werken vanwege stroomuitval.
De hoofdspoorwegmaatschappij in Hokkaido zegt dat het alle diensten heeft opgeschort, inclusief die van Shinkansen-bullet treinen. Het zegt dat het niet zeker is wanneer de services zullen worden hervat.

Japanse kerncentrale schakelt over op noodgeneratoren nadat aardbeving Hokkaido verlamt

De kerncentrale van Tomari op het eiland Hokkaido is gedwongen over te schakelen naar noodgeneratoren nadat het station de stroomstoring had doorgemaakt na de aardbeving met een kracht van 6.7, aldus de commissie voor nucleaire regelgeving.

Nooddieselgeneratoren werden geactiveerd om elektriciteit te leveren om de splijtstofstaven in het zwembad te koelen. Omdat de fabriek een veiligheidsonderzoek door het regelgevend comité ondergaat, was er op het moment van het incident geen nucleaire brandstof aanwezig in de drie reactoren van het station. Er wordt gezegd dat de noodstroombron voldoende is om operaties gedurende ten minste zeven dagen te ondersteunen.

Daarnaast zijn er geen lekken, temperatuurstijgingen of andere onregelmatigheden geregistreerd in de fabriek van Hokkaido Electric Power, zei kabinetssecretaris Yoshihide Suga tegen verslaggevers. Andere Japanse nucleaire faciliteiten buiten het eiland meldden ook geen afwijkingen.

Terwijl de autoriteiten de situatie op de enige kerncentrale van het eiland blijven volgen, die sinds de ramp in Fukushima stilstaat, heeft Hokkaido Electric aangekondigd dat het alle elektriciteitscentrales moest stoppen, waardoor er 2,95 miljoen klanten zonder stroom bleven. Autoriteiten geloven dat het tot een week kan duren voordat de stroom op het eiland volledig is hersteld.

De blackout en aardverschuivingen, veroorzaakt door de aardbeving, verlamden het eiland. De New Chitose Airport heeft zijn activiteiten stopgezet en ook de spoorwegdienst op het eiland Hokkaido is verstoord. Krachtige trillingen zorgden voor aanzienlijke verwoesting en infrastructuurschade in de regio. Meer dan 120 mensen raakten gewond, terwijl tientallen meer gevreesd vermist werden onder ingestorte structuren. Zoek- en reddingsacties worden voortgezet met de hulp van zo'n 25.000 SDF-militairen.

. [UPDATE] De aardbeving in Hokkaido heeft zijn eerste twee slachtoffer opgeëist 100 gewonden 40 vermisten en 10 mensen zijn in veiligheid gebracht. Twee persoon is door functionarissen van de prefectuur in de stad Mukawa dood verklaard

Qr Code
Ga naar boven