Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea nogmaals getroffen door 6.7 magnitude aardbeving

Een aardbeving met 6,7 magnitude trof Papoea-Nieuw-Guinea vlak na middernacht lokale woensdagochtend, waardoor er een gebied ontstond dat eind februari nog steeds herstelt van een 7,5 tremoren.

Papoea-Nieuw-Guinea

US Geological Survey

De US Geological Survey zei dat de aardbeving woensdagochtend om 12:13 uur lokale tijd toesloeg (09:13 uur EST dinsdagochtend) ongeveer 70 mijl ten zuidwesten van Porgera. De schok vloog op een diepte van ongeveer 6 mijl en bevond zich ongeveer 20 mijl ten zuidwesten van de beving van 26 februari, waarbij ten minste 67 mensen werden gedood , volgens de Guardian.

Het was niet meteen bekend of de nieuwste aardbeving extra schade of letsel veroorzaakte. Het Amerikaanse Tsunami-waarschuwingssysteem zei dat het niet verwachtte dat er een tsunami zou ontstaan van de aardbeving.

Vóór de beving van woensdag haastten hulpgroepen zich naar voedsel voor dorpen als naschokken van de beving van 26 februari bleef frequent, meldde Reuters. Maar het was een zware opgave, omdat afgelegen gebieden moeilijk te bereiken bleven vanwege de wijdverspreide schade en ruw terrein.

Spijtig genoeg, zijn er bij deze aardbeving 18 mensen omgekomen door deze aardbeving.

"De logistiek is nog steeds een groot probleem," vertelde CARE Australia-hulpverlener Anna Bryan aan Reuters.

Ambtenaren schatten dat 150.000 mensen hulp nodig hadden na de grote aardbeving en bewoners blijven hun huizen ontvluchten telkens als de grond schudt, uit angst voor structurele instorting.

"Moeders en kinderen zijn zo getraumatiseerd", vertelde projectcommandant James Komengi van United Church aan Reuters. "Zelfs mijn eigen kinderen weigeren in ons huis te slapen, elke kleine beweging maakt ze bang."

Tsunami

Hieronder ziet u dan ook, een kleine overzicht van de aardbevingen die plaats vonden

Papoea-Nieuw-Guinea

Geen officieel overheidsslachtoffer is vrijgegeven.

Het getroffen gebied ligt op ongeveer 600 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Port Moresby.

Het dodental van een aardbeving met een sterkte van 7,5 op Papoea-Nieuw-Guinea vorige week is gestegen tot 67 doden. Het hoofd van het Rode Kruis in Papoea-Nieuw-Guinea, Udaya Remi, schatte dat 67 mensen zijn omgekomen en 500 gewonden. Het is nog steeds moeilijk om nauwkeurige informatie te krijgen vanwege de schade aan wegen en de afgelegen ligging van het gebied. Remi merkt op dat mensen het moeilijk vinden om naar ziekenhuizen en gezondheidscentra te gaan vanwege aardverschuivingen. Veel provincies hebben dringend nood aan hulpgoederen, voedselzekerheid, gezondheid en sanitaire voorzieningen.

Qr Code
Ga naar boven