Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

aardbeving

Buitenland Nieuws: 7.0 Aardbeving Jolted 112 km Nw van L esperance Rock Nieuw-Zeeland

Buitenland Nieuw-Zeeland: Een aardbeving met 7.0 schokte 112 km NW L'Esperance Rock, Nieuw-Zeeland om 04:16 GMT, maandag. Het epicentrum heeft een diepte was 325 (200 mijl) en ongeveer 112 kilometer bij de dichtstbevolkte gebieden bij L'Esperance Rock. De aardbeving was 470 km diep onder de Kermadec-eilanden en 866 kilometer vanaf Auckland, Nieuw-Zeeland, wat volgens Geoscience Australië gemeengoed was in de regio.

Kermadec-eilanden

L'Esperance Rock, voorheen French Rock, en voorheen Brind Rock (genoemd naar William Brind), is het meest zuidelijke eilandje Kermadec-eilanden, ten noorden van Nieuw-Zeeland. Het ligt 80 km (50 mijl) ten zuiden bij Curtis Island en 600 km (370 mijl) ten noordoosten van East Cape op het Noordereiland bij Nieuw-Zeeland op 31 ° 26'S 178 ° 54'W.

L-Experance Rock

L'Experance Rock is het meest zuidelijke eilandje van de Kermadec-eilanden ten noorden van Nieuw-Zeeland.

De aanvankelijke gegevens die door Geonet werden geregistreerd bevonden zich op 4,5 75 km ten noorden van Te Araroa, maar de tweede gegevens vertoonden 6.9, magnitude 10 km ten zuidwesten van Tokumaru Bay.

De aardbeving bracht de monitoringsystemen in de war en leidde tot twee foute metingen die een waarschuwing voor civiele bescherming veroorzaakten. Een nationaal advies werd uitgezonden door het ministerie van Civiele Bescherming en Noodbeheer na 16.30 uur. mensen adviseren om hun werkplekken en huizen te controleren op schade nadat het National Crisis Management Center is geactiveerd.

Aardbevingen worden meestal gemeten met behulp van de twee verschillende golven die het produceert. Verkeerd lezen gebeurt wanneer het systeem denkt dat de later aankomende golf de eerste was. Dr Fry zei echter dat de dienstdoende functionarissen de datum snel hebben geëvalueerd en hebben gewerkt aan een nauwkeuriger lezing.

Een aardbeving tot nu toe en diep zal in Nieuw-Zeeland nergens te bespeuren zijn, maar soms kunnen kleinere plaatselijke gebeurtenissen in de golven resulteren in kleinere, meer plaatselijke trillingen.

Het was niet duidelijk of de waarschuwing werd opgeheven nadat de aardbeving opnieuw was gedefinieerd.

Qr Code
Ga naar boven