Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Severnaya Zemlya

M 4.9 Aardbevingen Severnaya Zemlya, Rusland

Zeer uitzonderlijke M 4.9 Aardbevingen Severnaya Zemlya, Rusland. Zeer ongebruikelijke aardbeving, zodra wij de locatie van de Aardbevingen Severnaya Zemlya, Rusland bekijken is dit een zeer uitzonderl;ijke aardbeving.

Severnaya Zemlya

En vandaag, 23 februari 2017, werd een M4.9 aardbeving geregistreerd in de regio. Worden Russische kernproeven opnieuw gestart?

In de regio van de Arctische archipel van Novaya Zemlya, de Kara-zee en de oostelijke Barentsz-zee zijn de laatste 30 jaar minder dan 20 seismische evenementen ontdekt met stations op het vasteland van Europa en op Svalbard.

Vandaag, 2017-02-23, werd het noorden van Severnaya Zemlya, Rusland door een ondiepe (10 km) aardbeving in M5.0 om 20:13 uur rammelt.

Het tijdperk van het testen van Sovjet-kernwapens op Novaya Zemlya resulteerde in veel grote seismische gebeurtenissen waarvoor de bronparameters algemeen bekend zijn en die wereldwijd werden geregistreerd.

Zou deze grote aardbeving voor de regio het resultaat kunnen zijn van een nieuwe Russische atoombom test. Nou wij denken dat dit weer eens een opgeblazen artikelen zal worden in de totale media. De huidige Atoombom die Rusland heeft, is der mate zwaar dat het zelfs geheel Europa tot aan Engeland van de kaart af kan vegen zonder enige moeite. Dus laten wij het gewoon houden bij een aardbeving die heeft plaats gevonden, in plaats van fake news te publceren. En er zijn totaal geen bewijzen aanwezig, die het verhaal zouden kunnen ondersteunen.

Severnaya Zemlya

Severnaya Zemlya (Russisch: Северная Земля (Noordelijk Land), uitgesproken als [sʲevʲɪrnəjə zʲɪmlʲa] ) is een 37.000 vierkante kilometer (14.286-vierkante mijl) archipel in het Russische hoge noorden van de Noordpool . Het ligt bij het Taymyr-schiereiland in Siberië , gescheiden van het vasteland door de Vilkitsky-straat . Deze archipel scheidt twee marginale zeeën van de Noordelijke IJszee, de Kara-zee in het westen en de Laptev-zee in het oosten.

Severnaya Zemlya werd voor het eerst opgemerkt in 1913 en het eerst in kaart gebracht in 1930-32, waardoor het de laatste grote archipel op aarde is om ontdekt te worden. Bestuurlijk maken de eilanden deel uit van het Russische federale onderwerp van Krasnoyarsk Krai . In de Sovjettijd waren er een aantal onderzoeksstations op verschillende locaties, maar momenteel zijn er geen menselijke inwoners in Severnaya Zemlya behalve het Prima Polar Station nabij Kaap Baranov.

De grootste gletsjer in de Russische Federatie, de Academy of Sciences Glacier , bevindt zich in Severnaya Zemlya. De archipel is ook opmerkelijk in verband met de aanhoudende meerjarige Arctische zee-ijsafname.

Tot voor kort was het ijs tijdens de smelttijden in de late zomermaanden zelfs in de kleinste mate aanwezig op de eilanden bij Eurasia , waardoor de Noordoost-passage tussen de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan werd geblokkeerd. Tegen het einde van de zomer van 2012 bereikte het permanente ijs echter een recordlaag en verscheen open water in het noorden van de archipel.

Aardbevingen Severnaya Zemlya, Rusland

Het is een behoorlijk terug in de tijd, dat er een aardbeving heeft plaats gevonden op Severnaya Zemlya, Rusland. Om exact te zijn;

  • 22 jaar geleden 4.6 magnitude, 10 km diepte Severnaya Zemlya, Rusland
  • 39 jaar geleden 4,5 magnitude, 33 km diepte Severnaya Zemlya, Rusland

Vandaag 24 december 2017 zal deze derde aardbeving eraan toevoegen kunnen worden aan dit lijstje.

Qr Code
Ga naar boven