Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

aardbeving

Buitenland Nieuws: M 6.6 - 213km W Ile Hunter Nieuw-Caledonië

UPDATE: Momenteel is er onvoldoend informatie beschikbaar, er is geen gevaar voor Tsunami.

Buitenland Nieuw-Caledonië: Een aardbeving met een oppervlakkige aardbeving 6.6 op 213km W van Ile Hunter, Nieuw-Caledonië, op een diepte 10 km, volgens U.S. Geological Survey. Een aardbeving van deze omvang wordt als sterk beschouwd

Ile Hunter Nieuw-Caledonië

earthquake, New Caledonia

Aardbeving vond plaats op 10 september 2018 om 07:31:42 UTZ. Volgens USGS is het mogelijk dat deze aardbeving een tsunami zou kunnen veroorzaken. Ga naar OAA Tsunami-website om te controleren op tsunami-waarschuwingen.

In de regio Nieuw-Zeeland strekt uit tot 3000 km lange Australische-Pacifische plaatgrens breid zich uit tot aan zuiden bij Macquarie Island tot zuidelijke Kermadec Island-keten. De eilanden liggen in het zuiden in de Grote Oceaan oostelijk van het eiland  Ile Hunter Nieuw-Caledonië, een Frans overzees gebiedsdeel. De eilanden liggen 279 km (Matthew) en 329 km (Hunter) zuidoostelijk van het Vanuatische eiland Anatom. Afstand tot Nieuw-Caledonië bedraagt respectievelijk 444 en 518 km.

Ile Hunter Nieuw-Caledonië is het meest zuidelijke eilandje van de Kermadec-eilanden ten noorden van Nieuw-Zeeland.

Het omvat een oceanische transformatie (de Macquarie Ridge), twee tegenover elkaar liggende afgelegen subductiezones (Puysegur en Hikurangi), en een transpressieve continentale transformatie, de Alpine Fault door Zuid-Eiland, Nieuw-Zeeland.

Het epicentrum had de diepte van 10.0 .De oostelijke rand van de Australische plaat is één van de meest sesimically actieve gebieden van de wereld vanwege de hoge mate van convergentie tussen de platen uit Australië en de Stille Oceaan.

De aardbeving bracht de monitoringsystemen in de war en leidde tot twee foute metingen met waarschuwing voor civiele bescherming veroorzaakten. Het nationaal advies werd uitgezonden door het ministerie van Civiele Bescherming en Noodbeheer na 16.30 uur. mensen adviseren om hun werkplekken en huizen te controleren op schade nadat het National Crisis Management Center is geactiveerd.

Aardbevingen worden meestal gemeten met behulp van de twee verschillende golven die het produceert. Verkeerd lezen gebeurt wanneer het systeem denkt dat de later aankomende golf de eerste was.

Het was niet duidelijk of de waarschuwing werd opgeheven nadat de aardbeving opnieuw was gedefinieerd.

Qr Code
Ga naar boven