Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

aardbeving

6.0 aardbeving treft de kust van Ecuador; geen verwondingen gerapporteerd

3 december 2017 05:49 uur QUITO, Ecuador zware aardbeving plaats 19km NE of Bahia de Caraquez, Ecuador geen gevonden of doden in Ecuador LEES VERDER:

Een aardbeving met een kracht van 6,06 voltrok zich langs de kust van Ecuador, zondag in hetzelfde gebied waar vorig jaar een veel sterkere beving honderden doden achterliet.

President Lenin Moreno zei dat er geen onmiddellijke meldingen waren van slachtoffers of grote schade door de aardbeving, waardoor vele Ecuadoranen die kort na 6.00 uur (11.00 uur GMT) in bed lagen, met schokken werden geslagen. Het werd gevoeld in 12 provincies in het hele land.

De Amerikaanse Geological Survey zei dat de aardbeving, met een diepte van 25 km (25 mijl), was gecentreerd rond de stad San Vicente.

Autoriteiten zeiden dat er geen risico was op een tsunami en vroegen om kalmte.

Ze drukten ook het optimisme uit dat de Ecuadoranen beter voorbereid waren op een natuurramp na de heropbouw van de aardbeving van vorig jaar 7,8 aan de Pacifische kust, waardoor meer dan 600 mensen dood en duizenden gewonden en daklozen stierven.

"We hebben een aantal gigantische stappen gezet en zijn veel beter voorbereid dan we in het verleden waren", zei Ricardo Penaherrera, een topfunctionaris bij het Ecuadoraanse agentschap voor risicobeheer, wijzend op het feit dat de autoriteiten vorige week in dezelfde regio een aardbevingsoefening hebben uitgevoerd. waar de aardbeving van zondag plaatsvond.

Hij zei dat de autoriteiten nog steeds kustgebieden aan het onderzoeken waren om schade aan te richten, maar dat er, behalve de machtsvermindering in sommige landelijke gebieden, geen directe meldingen waren van grote schade.

Fabricio Diaz, gouverneur van de provincie Manabi, zei dat nooddiensten slechts 38 telefoontjes kregen, de meerderheid van de inwoners vroeg naar het epicentrum van de aardbeving in plaats van een schadevergoeding te melden. De havens, dammen en hoofdwegen van de provincie waren onaangetast, zei hij.

Aankomende Aardbevingen

Uit gegevens die Nieuwsberichten heeft, zo ook uit wetenschappelijke data, is de toename vaan aardebevingen in de afgelopen 3 jaar toegenomen Verder uit de laatste gegevens is zelfs gebleken, dat de grote waarschijnlijkheid in het aankomende jaar 2018 de gehele kust strook van zuid Amerika zal getroffen worden door een zeer zware aardbeving. Men kan dan denken aan een magnitude die ver boven de 9.0 zou komen te liggen.

Qr Code
Ga naar boven